SLIC 2.1 activtion not working on Gateway m6881, help pls

Discussion in 'BIOS Mods' started by m6881, Jul 3, 2011.

  1. m6881

    m6881 MDL Novice

    Jul 3, 2011
    3
    0
    0
    Hi everyone, long time lurker, first time poster.
    I have a Gateway m6881, originally came with vista, had to install 7
    I flashed the BIOS using this mod by busykid
    forums.mydigitallife**** /threads/7066-Phoenix-Bios-Mod-SLIC-2.1-94.28-for-Gateway-(multiple-models)?p=112232&viewfull=1#post112232

    Flash completed fine, SLIC toolkit 3.2 reports that there is SLIC 2.1 and everything is ok.

    When I try to activate 7 ultimate it gets flagged as pirated after some updates.
    I use the HP cert file, tried several serials, nothing works.
    Tried installing from an SP1 dvd, original retail release DVD followed by MS's SP1 upgrade, activated status doesn't last even 1 day.
    I don't know what if anything I am doing wrong. Any ideas?
     
  2. livinginswva

    livinginswva MDL Member

    Sep 5, 2010
    114
    26
    10
    are the dvd's you're using clean unmodified copies of windows 7?
     
  3. bp1

    bp1 MDL Member

    May 11, 2009
    208
    50
    10
    1. Use good copy of win 7.
    2. Do custom install - Dont enter any keys during setup.
    3. When win 7 installed ensure that the certificate used matches your SLIC2.1 and that you use the correct slp key for your brand of win 7.

    Thats about it.

    This is a good read http://forums.mydigitallife.net/threads/7126-The-Official-Windows-7-Repository

    Go down the page to
    L. Activate Windows 7 by modifying your BIOS
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. m6881

    m6881 MDL Novice

    Jul 3, 2011
    3
    0
    0
    i used a clean untouched RTM copy, didn't enter a key during install, no internet connection, then do this as admin:
    slmgr.vbs -ilc c:\hp.xrm-ms
    slmgr.vbs -ipk 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D-PMJBM

    also tried 7YWX9-W3C2V-D46GW-P722P-9CP4D and some others i don't remember

    updated to sp1 (official iso from microsoft), ie9, other updates, flagged as pirated later the same day

    that modified firmware was made before official win 7 release. could that be the problem?
    or am i using old banned keys?
    hp.xrm-ms came with the modded bios

    for now i had to resort to using a Daz loader but would like to get the bios trick working eventually

    thanks
     
  5. bp1

    bp1 MDL Member

    May 11, 2009
    208
    50
    10
    I believe your key is blocked see http://www.mydigitallife.net/micros...2tkd-oem-slp-product-key-for-windows-7-crack/

    Its probably best to re-mod your bios or request for a modded bios from bios mod board.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. bp1

    bp1 MDL Member

    May 11, 2009
    208
    50
    10
    Sorry mate - The first thing i would try is getting a upto date HP cert and slp key. If that keeps failing than i would request for a new bios mod
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. m6881

    m6881 MDL Novice

    Jul 3, 2011
    3
    0
    0
    can you kindly point me to where these certs and keys are? i am a noob and can't find them
     
  8. livinginswva

    livinginswva MDL Member

    Sep 5, 2010
    114
    26
    10
    if you have a valid slic 2.1 modded bios when you ran daz loader it would have installed the correct matching certificate and key.
     
  9. bp1

    bp1 MDL Member

    May 11, 2009
    208
    50
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...