SLIC 2.1 mod not applying

Discussion in 'Windows 7' started by xtrinity, Jul 29, 2009.

  1. xtrinity

    xtrinity MDL Novice

    Jul 29, 2009
    13
    0
    0
    #1 xtrinity, Jul 29, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    AMI SLIC Tool not overwriting 2.0 SLIC with 2.1

    I've tried to mod my Dell Studio XPS 435MT BIOS with AMI SLIC tool. Everything seemed successful but RW Everything tells me it is still SLIC 2.0, even though I clearly selected a 2.1 SLIC

    Code:
    Software Licensing Description Table: 0xBF790460
    
    53 4C 49 43 76 01 00 00 01 F3 44 45 4C 4C 20 20SLICv.....DELL  
    46 58 30 39 20 20 20 00 31 2E 30 42 41 57 52 44FX09   .1.0BAWRD
    00 00 00 00 00 00 00 00 9C 00 00 00 06 02 00 00................
    00 24 00 00 52 53 41 31 00 04 00 00 01 00 01 00.$..RSA1........
    7F F6 C1 05 BE 5C 57 63 A5 8A 68 F3 6E 8F 06 FA.....\Wc..h.n...
    AF B4 9F 68 82 23 EC 50 40 5A 73 7F EC E4 07 CB...h.#.P@Zs.....
    DC 25 1A 9C E3 E3 66 11 E0 A5 98 06 C5 80 0A FA.%....f.........
    42 93 86 98 E7 D5 1B D4 D7 3A A4 0B EE E2 7D BEB........:....}.
    5F 5B 15 0C AB D0 21 DE BF E9 B5 6E A4 57 B9 8C_[....!....n.W..
    0C D2 BA 3A 69 30 76 94 71 A2 64 D7 4C D8 85 BF...:i0v.q.d.L...
    DF A5 6A C8 DC 45 D5 4D 8C B8 8C 05 2F FC 2E 23..j..E.M..../..#
    C4 29 C5 6F 3F 29 6C 6D 57 79 0E B6 75 ED 21 95.).o?)lmWy..u.!.
    01 00 00 00 B6 00 00 00 00 00 02 00 44 45 4C 4C............DELL
    20 20 46 58 30 39 20 20 20 00 57 49 4E 44 4F 57  FX09   .WINDOW
    53 20 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00S ..............
    00 00 00 00 00 00 76 C9 FF BD 36 EF AD 55 34 02......v...6..U4.
    F0 0E 8F 66 61 D1 3B 53 B5 3E 74 FC 17 FF 99 46...fa.;S.>t....F
    DD D5 90 37 F6 A7 B1 FB B0 94 00 EA 69 7E 60 2D...7........i~`-
    F2 03 0E 9F 0F 94 09 17 25 C4 A2 72 CF 94 D4 EA........%..r....
    CF B4 7F C4 2D B5 53 D9 C4 47 29 FE 98 F8 4A 20....-.S..G)...J 
    75 89 14 2B D2 FE 8C BF 4F 11 08 20 00 64 EB E9u..+....O.. .d..
    91 3A 23 4D 84 5A E5 52 0B 83 DB 52 EF DA 64 60.:#M.Z.R...R..d`
    FF 9E B9 50 C6 DD B9 21 64 93 FA 85 53 71 29 0A...P...!d...Sq).
    65 2F 37 AD 11 24                              e/7..$        
    You can see the SLIC is the Dell[DELL-FX09-1.0BAWRD]2.1.bin. The BIOS mod by Busykid508 at http://forums.mydigitallife.net/posts/81466 does not have a SLIC table at all!

    If someone can help me with this, I would really appreciate it!
     
  2. xtrinity

    xtrinity MDL Novice

    Jul 29, 2009
    13
    0
    0
    Well, Busykid508 gave it a try. Unfortunately, it didn't seem to work. So maybe this BIOS is unique.
     
  3. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    sent you a pm. Let me know if you get anywhere. I submitted the bios to him. I have not tried it yet because the flashtool gives me an error that it cannot upgrade the bios with the same name version...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. DynaMight

    DynaMight MDL Novice

    Jul 29, 2009
    11
    0
    0
    I am having the same problem with my ASUS motherboard. Would be nice to know how to fix it :)
     
  6. xtrinity

    xtrinity MDL Novice

    Jul 29, 2009
    13
    0
    0
    I have flashed over 10 times with various options with AMI Tool. Seems like it will not overwrite SLIC 2.0. So either we get this fixed or wait for a clean BIOS without a SLIC.
     
  7. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    #9 derausgewanderte, Jul 30, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    he worked on it again, see here:
    http://forums.mydigitallife.net/posts/84745
    will try myself soon
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. xtrinity

    xtrinity MDL Novice

    Jul 29, 2009
    13
    0
    0
    I have it activated with Hazar's loader for now. I assume this will be broken eventually, but will give enough time for the new BIOS to be released, I hope.
     
  10. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    I have got exactly the same problem.
    Asus P5KPL-VM mainboard.
     
  11. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    #14 derausgewanderte, Aug 3, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...