SLIC in bootblock, Phoenixtool SSV2 error

Discussion in 'BIOS Mods' started by mc510, Dec 12, 2012.

  1. mc510

    mc510 MDL Novice

    Jan 12, 2009
    16
    0
    0
    Compaq C502US Phoenix bios has SLIC 1.0 in the bootblock. When I run Phoenixtool, it selects SSV2, but then aborts with error "Unable to reintegrate BIOSCOD1.ROM." I ran Phoenixtool again and selected Dynamic, which ran successfully.

    Not entirely sure what to do now. Did Phoenixtool replace the SLIC in the bootblock? Do I need to flash from DOS and use the switch to replace the bootblock? Or is there something that I should try to get Phoenixtool to successfully use SSV2?

    Original bios & RW Everything report, and modded (dynamic) bios are here sendspace.com/file/iwab13
    Thanks for any help or advice!
     
  2. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,696
    15,683
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. mc510

    mc510 MDL Novice

    Jan 12, 2009
    16
    0
    0
    Thanks Tito; I did successfully run Phoenixtool with Dynamic, but after flashing from DOS (ph161700 /x /FORCE /O /C /S) I'm not activated. Do I need to flash the bootblock? Is that advisable, or too risky? I just add "/BBL"?
     
  4. drewbug

    drewbug MDL Member

    Aug 15, 2010
    232
    42
    10
    How do you know that the BIOS has SLIC 1.0 in the bootblock?
     
  5. mc510

    mc510 MDL Novice

    Jan 12, 2009
    16
    0
    0
    #5 mc510, Dec 14, 2012
    Last edited: Dec 14, 2012
    (OP)
    Phoenixtool told me when I loaded the original bios. I guess it's actually SLIC 2.0, that's the one for Vista, right? And I'm trying to replace it with SLIC 2.1 for Win7
     
  6. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,772
    3,121
    300
    Yes probably SLIC 2.0 there is no such thing as SLIC 1.0.
     
  7. drewbug

    drewbug MDL Member

    Aug 15, 2010
    232
    42
    10
    They could be talking about SLP 1.0, though. I'll take a look at it later today.
     
  8. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,772
    3,121
    300
    Yes possibly SLP 1.0 for xp
     
  9. mc510

    mc510 MDL Novice

    Jan 12, 2009
    16
    0
    0
    Sorry about making this confusing by mistakenly calling it "SLIC 1.0". The bios definitely came from Compaq with SLIC 2.0 for Vista, and Phoenixtool says that it's located in the bootblock.
     
  10. drewbug

    drewbug MDL Member

    Aug 15, 2010
    232
    42
    10
    If that's the case, using the Dynamic method and flashing the bootblock should work.

    What does the SLIC Toolkit show?
     
  11. mc510

    mc510 MDL Novice

    Jan 12, 2009
    16
    0
    0
    Well, I eventually found an already-modded bios in the "bios SLIC mod requests" thread (posted by thanh2h). It's got SLIC 2.1 in an ACPI table, so I was able to flash it without touching the bootblock, and now I'm activated. Thanks everyone.