Slmgr doesn't work anymore

Discussion in 'Windows 7' started by Moiseshb, Aug 1, 2009.

  1. Moiseshb

    Moiseshb MDL Novice

    Jul 19, 2009
    13
    0
    0
    #1 Moiseshb, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  2. MaTrIx2k2

    MaTrIx2k2 MDL Novice

    Nov 10, 2007
    21
    0
    0
    #2 MaTrIx2k2, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  3. Bagheera

    Bagheera MDL Member

    Jul 21, 2009
    146
    0
    10
    look in windows/system32 if slmgr still has .vbs as extension.. maybe it changed to .txt or other textformat extension.

    Or look inside windows maybe you have choosen to open vbs files with notepad...

    it seems youre looking in the plain vbs file instead of running the script.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. armada

    armada MDL Addicted

    Dec 8, 2007
    857
    209
    30
    works fine here after the updates
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Moiseshb

    Moiseshb MDL Novice

    Jul 19, 2009
    13
    0
    0
    That is the problem
    How can i fix it?
     
  6. lange2000

    lange2000 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    6
    0
    0
    Have you start CMD as Admin?
     
  7. Moiseshb

    Moiseshb MDL Novice

    Jul 19, 2009
    13
    0
    0
    yes i have
     
  8. tcdr

    tcdr MDL Novice

    Jul 19, 2009
    8
    0
    0
    #8 tcdr, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Type in:
    Code:
    wscript c:\windows\system32\slmgr.vbs -dlv
     
  9. lange2000

    lange2000 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    6
    0
    0
    #9 lange2000, Aug 1, 2009
    Last edited: Aug 1, 2009
    In your Pic is C:Users\Pedro.

    Normaly is C:Windows\system32
     
  10. Johnessen

    Johnessen MDL Novice

    Aug 25, 2007
    38
    6
    0
    All I cam remember is that you have to execute the command prompt as an admin and then type slmgr -dlv or slmgr.vbs -dlv or just run and type in slmgr.vbs -dlv not just slmgr -dlv.Still works for me after the update
     
  11. lange2000

    lange2000 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    6
    0
    0
    I have also the update and when i start CMD as Admin it Works.
     
  12. Moiseshb

    Moiseshb MDL Novice

    Jul 19, 2009
    13
    0
    0
    #12 Moiseshb, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    There is no script for the archive extension .vbs
     
  13. Moiseshb

    Moiseshb MDL Novice

    Jul 19, 2009
    13
    0
    0
    #13 Moiseshb, Aug 2, 2009
    Last edited: Aug 2, 2009
    (OP)
    HELP please
    EDIT: i've maded a system restore and reinstalled the updates and now all works fine
     
  14. Bagheera

    Bagheera MDL Member

    Jul 21, 2009
    146
    0
    10
    nice to hear :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. Yigel08

    Yigel08 MDL Novice

    Dec 4, 2008
    19
    0
    0
    I have the same problem... SLMGR won't work no matter what I have done...

    What do you do with the Step 3. link information?
    Do you copy the text and where do you place(path/dir) or amend a file... which file?
     
  16. tancrède

    tancrède MDL Novice

    Feb 6, 2013
    32
    0
    0
    Help someone. In Administrator command, the command slmgr dont work anymore. It show a page text of all the fonction of the command SLMGR instead of working as usual. I even reinstall this Win 8 pro in his own partition with format fonction before the new install. It's still there. And more pecculiar, the other partition with 8.1 as the same problem. Is it something wrong with the bios ?????

    Tancrède
     
  17. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,337
    21,305
    340
    What exactly do you try?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,497
    2,131
    90
    Usually you get that page if you call slmgr.vbs without or with invalid parameters. Note: I would always use slmgr.vbs, calling it without the extension might open the %windir%\System32\slmgr directory instead.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. tancrède

    tancrède MDL Novice

    Feb 6, 2013
    32
    0
    0
    #20 tancrède, Feb 21, 2014
    Last edited: Feb 21, 2014
    I have use slmgr command many times since some few months. Few times for phone activation. But now, slmgr dont work anymore. always showing a page text with command slmgr explications and utilies. Like a said before in my last message, even 8.1 in the other partition as the same problem.

    Even reinstall 8 with formatted the partition before the installation, and the problem still there, in 8 and 8.1

    Very very pecculiar.

    Tancrède