[SOLVED] Activate Windows XP SP3 in Oracle VM VirtualBox

Discussion in 'Windows XP / Older OS' started by david_xross_2, Dec 17, 2013.

  1. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    #1 david_xross_2, Dec 17, 2013
    Last edited: Dec 18, 2013
    Hi,

    I'm out of touch with XP for a while now :eek:..Is there a way by which we can activate XP SP3 in VM...MTK I believe works with Windows Vista and above? o_O

    Would be glad if someone could point me in the right direction..

    Regards..:D
     
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,715
    3,084
    300
  3. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    Right...Is there any other alternative like a loader or something like that for XP? :eek:..because I don't feel comfortable modding the BIOS and with OEM:SLP Configuration :(
     
  4. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    Appreciated...

    Could a PM prove useful in this? :D

    Regards :worthy:
     
  5. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,632
    15,538
    340
    #5 Tito, Dec 18, 2013
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    See here; but OEM:SLP is better solution. No bios modding is necessary, just modify the DMI.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    @Tito

    Didn't work :(

    I actually am using the XP Mode VHD from Microsoft
     
  7. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,632
    15,538
    340
    #7 Tito, Dec 18, 2013
    Last edited: Dec 18, 2013
    You should mention it earlier. Currently your options are:

    • Patch VirtualBox to add Microsoft SLP string.
    • Add any simple SLP sting in DMI (example: HP) and use this along with HP OEMBIOS set.
    • Install with fresh VL media & use the above mentioned key.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    Sorry for that (mea culpa)

    How can I add a simple SLP string in the DMI?..I understand the rest of the procedure:

    I just have to match the CRC32 of that and download the corresponding OEMBIOS set..

    Is that it?
     
  9. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    Thanks to everyone (Tito, Atari800XL) and especially (LatinMcG )...Got the XP VM activated :tankyou:..But it is a VL version..

    However, I'm also interested in this method mentioned here.:D :bye1:

    Good Day!
     
  10. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,632
    15,538
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. david_xross_2

    david_xross_2 MDL Senior Member

    Aug 31, 2012
    272
    299
    10
    Thanks for this..will check it out :good3:
     
  12. cvachta

    cvachta MDL Novice

    Feb 1, 2014
    2
    0
    0
    Hello, you not need set OEMBIOS string... you can download modified Virtualbox BIOS (add string Windows_Virtual_XP_F9161D8E7FCC11DDBFAA369856D89593 on position 0x908A) and set extradata for VM: VBoxManage setextradata "Windows XP mode" VBoxInternal/Devices/pcbios/0/Config/BiosRom "/path/to/downloadbios.bin" and Windows XP mode in VirtualBox is activated!