[Solved] Knoppix + Broadcom 4306 (rev02) WLAN + HW Switch

Discussion in 'Linux' started by itsmemario1, Feb 10, 2018.

  1. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    #1 itsmemario1, Feb 10, 2018
    Last edited: Feb 19, 2018
  2. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    920
    30
    #2 pf100, Feb 12, 2018
    Last edited: Feb 12, 2018
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    Sounds hillarious...would have never thought about that. :eek:
    Thanks :)

    If there arent other solutions, Im probably going with this advice.
     
  4. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    #4 itsmemario1, Feb 14, 2018
    Last edited: Feb 14, 2018
    (OP)
    There is this Broadcom BC4318KFBG Chip inside. I googled for its pinout, but it seems I failed... :S

    I read about Pin 7 and 20 on various Toshiba models...as already mentioned, this is a HP Compaq NC6000 Laptop.

    broadcom bcm4318KFBG.jpg
     
  5. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    920
    30
    #5 pf100, Feb 14, 2018
    Last edited: Feb 14, 2018
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    #6 itsmemario1, Feb 14, 2018
    Last edited: Feb 14, 2018
    (OP)
    Ahhh okay, I just taped pin 13 (7th from the left) in combination with "WLAN Button Enabled" & "WLAN Button Disabled" in BIOS.

    It does not work with either selection. There is no "Radio OFF" option in BIOS.

    Also not a single HP Laptop is enlisted on that link you provided.
    Maybe its this strange combination of hard/software button ?

    Any other idea, any other PIN ? ,-)
     
  7. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    920
    30
    What does the command "rfkill list" say?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    Nothing is shown using "rfkill list", which should be normal, as there is nothing to show ? :)
     
  9. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    920
    30
  10. itsmemario1

    itsmemario1 MDL Senior Member

    Sep 10, 2012
    264
    24
    10
    Today I tried Knoppix 7.0.5 instead of 8.1...and the WLAN Card is now working out of the box. Without taping or other drivers.

    Anyway, thank you for your support ! Much appreciated, I always learn new things here on mdl. :)
     
  11. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    920
    30
    Excellent.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...