[Solved]strange internet problem driving me crazy !!

Discussion in 'Windows 8' started by DEBKOL35, Oct 24, 2013.

  1. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    #1 DEBKOL35, Oct 24, 2013
    Last edited: Nov 5, 2013
    I am using Windows 8 64 bit Ent.
    Installed Norton 360. No virus found.

    Problem:- Internet is working just fine. all websites are opening, downloading at full speed. but after few hours, sometimes 5 hours or sometimes 7 hours...

    suddenly, I cant open any website. when I am writing web address in firefox or IE or chrome, its not opening. then I keep clicking on GO repeatedly and then site gets opened. But most sites are not opening normal. Pictures of sites are missing.

    While I am pinging sites through dos, ping seems working fine. Downloading file is working fine too. But sites are not opening. Only after Refreshing the page 100 times, sites are opening but not properly.

    But........then I restart my computer, and after restart, everything starts working fine. I reinstalled Win 8 but problem is there. even I am facing this same problem in windows 7 Also.


    I think any software is causing this problem. Now, I cant understand which software is causing this problem !! I am posting list of software that r installed in both Windows 8 and 7

    Capture.PNG

    Please help me. I am tired of restarting my computer :(
     
  2. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    first one I will disable is Norton and try, nothing unusual in your list.
     
  3. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    I completely removed Norton 360 but problem is happening like same before. So I installed it back :(
     
  4. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    how do you connect to web? router ? reset it and check settings there
     
  5. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    router ... it working fine. I use tablet through wifi, net works fine. When I restart my pc, this problem goes away... So I guess it must be OS !! my router always stay on 24 hours.
     
  6. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    6,993
    7,146
    240
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    6,993
    7,146
    240
    ok, was just an idea because there always are leftovers when simply uninstalling.
    What about drivers? These are all at latest date? Coming from manufacturer?
    ... wasn't there a pagefile issue on your machine?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    I didn't install any driver since all drivers are installed with Windows 8. I just installed AMD driver for my ATI card.
    I dont have any pagefile issue.
     
  9. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    6,993
    7,146
    240
    #10 PaulDesmond, Oct 24, 2013
    Last edited: Oct 24, 2013
    ok, pagefile issue seems to have been at someone's other box...anyway, cannot remember as of now
    Drivers: you are using generic drivers which came with 8.1, right? If you only installed the graphic driver and all others are not from manufacturer site, you might have a lot problems because some of your computer parts are not correctly addressed. There can be a problem with your lan/wlan card. There can be a lot of things which do not run smoothly without the original drivers
    Just my thoughts about your problem ...

    edit: overlooked that you are on W 8 not 8.1
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Aninvitedsoul

    Aninvitedsoul MDL Senior Member

    Sep 14, 2012
    423
    115
    10
    Just use windows troubleshooter first.It could be a web connectivity problem,reconfigure and restart your router.Check your N.P. I hope it would help.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. woebetide

    woebetide MDL Member

    May 28, 2007
    240
    78
    10
    #12 woebetide, Oct 24, 2013
    Last edited: Oct 24, 2013
    And after clearing your browser's cache?
    Maybe try UnHackMe! ......Malwarebytes!.......
     
  12. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    Lan driver is installed from manufacturer site in windows 8. I thought of that. but its no use !!
    Thing is in Windows 7, I installed all drivers downloaded from manufacturer site but the problem is happening in windows 7 too !!
     
  13. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    I used troubleshooter. first it didn't find any problem. then again when I try, it says "everything is configured correctly but trouble to access microsoft site", then again I try, it didn't find any problem.

    just like in browser. I try to open a site... site is not opening...then I am clicking on refresh continuously, site gets opened !!
    I restarted router but it didnt help me.

    What is N.P.?
     
  14. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    #15 DEBKOL35, Oct 24, 2013
    Last edited: Oct 24, 2013
    (OP)
    did try... in all browsers. IE, Firefox, Chrome .. but same thing !!

    ok..gonna try Maybe try UnHackMe! ......Malwarebytes!.. right now I restarted pc 1 hour ago...so everything is working fine now..but I am waiting for the problem to return.
     
  15. Aninvitedsoul

    Aninvitedsoul MDL Senior Member

    Sep 14, 2012
    423
    115
    10
    N.P. is your Network provider.Did you troubleshoot your Network adapter?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    I did troubleshoot my Network adapter ... its working fine. No problem found.
    Internet is fine because I can browse site in my tablet using the same router at the same time when I am having the problem in my computer..
     
  17. Aninvitedsoul

    Aninvitedsoul MDL Senior Member

    Sep 14, 2012
    423
    115
    10
    Let's wait and see.Give it some time if it's fine for now and tell us how things will go.o_O
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. DEBKOL35

    DEBKOL35 MDL Senior Member

    Mar 20, 2009
    285
    19
    10
    yes..

    I just run unhackme scan ... only one thing was found, browser redirect regkey . it was of norton. but its removed now by unhackme. Lets wait..when the problem comes back, I will write it here.
     
  19. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    6,993
    7,146
    240
    lol ... norton :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...