start-up problem

Discussion in 'Windows 7' started by zaiko, Jul 21, 2010.

  1. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    I'm using win 7 ultimate with daz loader. I can only start up with the daz recovery cd. Without the cd win 7 hangs when the white text appears and then the cursor blinks!

    I wonder if there is away to repair start up again ?
    It happened when i used command : bootsect.exe /nt60 all or sys / force.
    But if daz recovery disc used no problem. Could it be that grldr file is missing on my C disk? Could I copy it from cd to HD or is that whisfull thinking ?
     
  2. Calistoga

    Calistoga MDL Senior Member

    Jul 25, 2009
    420
    198
    10
    Have you tried installing the loader using the advanced option "Use legacy mode as default"?

    Maybe it will make a difference, give it a shot ;)
     
  3. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    You want me to try something and then see what happens ? No thnx I had problems enough!
     
  4. Calistoga

    Calistoga MDL Senior Member

    Jul 25, 2009
    420
    198
    10
    #4 Calistoga, Jul 23, 2010
    Last edited: Jul 23, 2010
    How are you planning on fixing anything without trying something? Magic?

    I suggest you purchase a license legally from Microsoft, this way you wont have any problems at all!
     
  5. Cyrillkk

    Cyrillkk MDL Novice

    Jul 11, 2010
    21
    0
    0
    Do you have a 100mb hidden partition in your HD?
    If yes, it contains all boot hidden files in there,
    Copy all to C:
     
  6. sam3971

    sam3971 MDL Guru

    Nov 14, 2008
    2,220
    303
    90
    Haha, nice.

    @zaiko: Try what Cyrillkk is saying. It might get Daz's loader to work on your computer. That is why the Legacy Boot option is there in the first place dude. If it still does not work then just use the auto repair(Part of the install CD) and it will fix your boot issues.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,069
    270
    These guys are skilled activation testers so if your not going to comment in the appropriate Daz loader thread I suggest you take there advise and trouble shoot ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    ok guys thnx for the advice I'll try tomorrow I'm going to play some pool now!
     
  9. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    and no reaction?
     
  10. Cyrillkk

    Cyrillkk MDL Novice

    Jul 11, 2010
    21
    0
    0
  11. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,715
    3,084
    300
  12. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    The solution to your problem looks simple, just re-install the loader.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    just install the new 1.9 daz over the existing one?
     
  14. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    The existing one is of no use, since you have applied bootsect /nt60 SYS, it cannot be used. But it would be cleaner if you uninstall then reinstall the loader.

    The uninstall will remove the previous file and then install will put a fresh copy in its place.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,715
    3,084
    300
  16. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    but why is my win 7 still active and seems genuine even the loader doesn't work ?