startup problem

Discussion in 'Windows 7' started by zaiko, May 31, 2010.

  1. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    Since yesterday I have this problem. I installed an image with acronis true image home.
    After restart it stopped before welcome screen! So I tried the repair procedure from the windows 7 repository but without succes . ( it used to work before)
    Then I found my daz recovery cd and with that I could start up again!

    But now I can only start up with the cd, it hangs always with normal start up!

    Anyone knows how to fix this? Daz ??
     
  2. NICK@NUMBER11

    NICK@NUMBER11 MDL Expert

    Mar 23, 2010
    1,354
    633
    60
    When you imaged back you drive did you include the system partiton think its 100mb, as this may be the problem?
     
  3. Trinket

    Trinket MDL Senior Member

    Feb 20, 2010
    487
    169
    10
    Another problem here is that you used Acronis ;) It's like the Symantec Norton of the backup world. My opinion, anyway :D
     
  4. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    Now I have even a bigger problem . After I tried to do the repair procedure - I used bootsec.exe /nt60 sys /force even the daz recovery cd didn't work anymore! ( endless fallback loop detected!)
    So I once more installed the image , and could start up with recovery cd. But my copy is not genuine and I can't use the daz loader anymore !

    What can Y do, install windows 7 again? I'm desperate!
     
  5. Stool

    Stool MDL Junior Member

    Aug 14, 2009
    71
    0
    0
    try "bootsect /nt60 ALL" instead of sys
     
  6. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    I tried that first but no result!

    How long can I use this not genuine situation?
     
  7. RJARRRPCGP

    RJARRRPCGP MDL Member

    Feb 24, 2010
    235
    22
    10
    It would be easier to back up and wipe the HDD and start over. Sounds like corrupted sectors.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Stool

    Stool MDL Junior Member

    Aug 14, 2009
    71
    0
    0
    Try chkdsk /f or chkdsk /r
     
  9. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    Now my system is genuine again! very strange but it still will not start up alone ! (only with help from daz recovery disk) And I didn't install the loader again.

    What's going to happen next ?
    Maybe I should do a chkdsk but then I will have to install the loader again.
     
  10. advanced

    advanced MDL Novice

    Aug 22, 2009
    20
    0
    0
    try using the internal win 7 image backup it does a great job but remember to burn the recovery disk first.
     
  11. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    I installed another image and it was genuine from the first time but it will not start up . I always have to use the daz recovery disk ! Is there a way to fix that?
     
  12. zaiko

    zaiko MDL Member

    Jan 1, 2010
    145
    2
    10
    Nobody ??

    Although I must say it starts much faster with the daz recovery cd.
    In msconfig ; start up computer i got this ;

    Windows7(C:\windows) : Huidig besturingssysteem; Standaardbesturingssysteem

    That doesn't look OK does it ?