Strange problem.....never faced before......

Discussion in 'Windows 7' started by Deb_Rider, Sep 30, 2010.

  1. Deb_Rider

    Deb_Rider MDL Senior Member

    Aug 21, 2010
    417
    66
    10
    Morning guys n gals........

    really i faced a new problem in one of my friend's pc....
    yesterday night he downloaded something with Internet download manager(idm)...
    something like codec pack or....
    a .exe file of course....
    when download completed IDM gave the options "open","open with","cancel" etc as it gives.......
    he selected "open" bt that doesn't work.......
    then selected "open with" and selected "wmp" to open with.........:p
    and........:confused:

    all the ".exe" files and applications icons changed to "wmp" icon.....
    they are not starting as application now....
    they are trying to play with "wmp"...(being failed obviously)...:eek:
    even "wmp" application is also trying to be played with "wmp" itself....:eek:

    I could not find any solve for this......

    can anybody help me???????????????????o_O
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. cynarch

    cynarch MDL Senior Member

    Aug 28, 2010
    372
    52
    10
    Morning Deb Rider,

    Same thing happened to my niece computer. All .exe file opened by wmp.

    It is on Windows7 or Vista, right?

    The easiest way to solve this problem is to create a new User Account. Then log off and log to the newly created User Account. Check (open/run) .exe files in this new Account, all .exe files should work properly. If everything really works, then move all important documents and/or files including important shortcuts to this new User Account and delete the old User Account. After deleting the old account, you may wish to rename the new account using the old name.

    Good luck :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. -JC-

    -JC- MDL Novice

    Sep 20, 2010
    14
    5
    0
    Hi :)

    Or try this:

    Import Attached Registry Settings to his PC.
    (Just unpack, doubleclick and say "Yes" to the questions)

    Maybe you have to restart the PC.

    That should fix the Problem
     

    Attached Files:

  4. Deb_Rider

    Deb_Rider MDL Senior Member

    Aug 21, 2010
    417
    66
    10
    thanks for the quick reply guys....
    Ya thats in windows 7....
    i created new user account to solve this yesterday....Jst wanted another solution....
    Thanks 'JC' for the reg file....

    I haven't tried that...bt i will try soon...
    Hope it will work...
    Thanks....
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. cynarch

    cynarch MDL Senior Member

    Aug 28, 2010
    372
    52
    10
    You are most welcome Deb :)
    Is the problem sovlved and how?

    cynarch :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. trolltamer2

    trolltamer2 MDL Junior Member

    Jun 5, 2007
    85
    4
    0
    You just need to un-associate .exe files with wmp! Go to default programs in control panel and untick .exe in the WMP section.

    Hope that helps?
     
  7. DARKOR04

    DARKOR04 MDL Tester/Developer

    Jul 5, 2010
    495
    889
    10
    ehhhhh, you just associate .exe files with Wmp, :eek: just unassociate as trolltamer2 says :eek:
     
  8. cynarch

    cynarch MDL Senior Member

    Aug 28, 2010
    372
    52
    10
    What if you can't even open control panel and/or its content?

    Except explorer.exe, most exe are associated with wmp!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,719
    3,086
    300
  10. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,934
    1,801
    180
    Almost clever, but... command prompt is... exectable, which in that situation will NOT run
    (I know because I experienced it myself)

    sebus
     
  11. -JC-

    -JC- MDL Novice

    Sep 20, 2010
    14
    5
    0
    He only needs to overwrite his wrong registry settings with my (default) settings.

    I solved with this way a problem on a (business) client PC.
    It works and it is the fastest way to solve this problem.
     
  12. cynarch

    cynarch MDL Senior Member

    Aug 28, 2010
    372
    52
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. DARKOR04

    DARKOR04 MDL Tester/Developer

    Jul 5, 2010
    495
    889
    10