Trying to mod my bios but "unable to shrink module 1B"

Discussion in 'BIOS Mods' started by BeemerBiker, Dec 29, 2012.

  1. BeemerBiker

    BeemerBiker MDL Novice

    Dec 11, 2012
    18
    1
    0
    #1 BeemerBiker, Dec 29, 2012
    Last edited: Dec 29, 2012
    The bios is for my K8N-DRE that used to runs old ubuntu. I had 3 of them all running boinc on ubuntu 24x7. I wish to use win7x64 pro as I have problem configureing boinc tools on latest ubuntu with nvidia boards and they are not running now.


    picture of 1 of my boards hxxp://tinyurl.com/cm7lsmj with GTS-250 co-processor (scroll down near end of thread)


    location of bios after I got it from asus server hxxp://stateson.net/images/I8019A00.500


    I have been using AMI tools 1.63 after trying others that failed to load that I8019A00.500 image


    Problem#1 = "Unable to extract 1b". After reading thru this site I found the suggestion to
    Untick 'Replace 1B module' and tick 'Always Shrink 1B' This didnt work nor did the "use extra space" nor the "dont change ACPI".
    hxxp://stateson.net/images/failed1b.png

    Problem#2 = It seems my 1B module is too big.


    Error Image from running that 1.63 app is here
    hxxp://stateson.net/images/shrink1b.png


    I am not using any of the SCSI or RAID stuff so about 1/2 of the bios is probably not needed.


    I donate my computers (and electricity) to help solve various distributed programming problems using BOINC and it would be nice to get these up on win7x64. I dont mind trying stuff on these systems as I have 3 identical and have hot-swapped bios before when I screwed up.


    Any help appreciated, and ... THANKS FOR LOOKING!
     
  2. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,390
    1,464
    180
  3. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,574
    15,383
    340
    #3 Tito, Dec 29, 2012
    Last edited: Dec 29, 2012
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,390
    1,464
    180
    hmm 1.63 work for me too in win7 x86 .. so tito must be right .. or its windows 8 and u need to unblock all the .exe's
     
  5. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,574
    15,383
    340
    Well, I have this problem before with AMI Tool v1.61 & v1.62. At last found that the culprit is MSE's real time protection. Its scanning routine interferes in MMTool's automation.

    :Lighten:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...