[TUTORIAL] Install Intel Drivers and enable OpenGL Support in Windows 8

Discussion in 'Windows 8' started by prayaas1998, Mar 7, 2012.

  1. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    #1 prayaas1998, Mar 7, 2012
    Last edited: Mar 7, 2012
  2. Nawzil

    Nawzil MDL Guru

    Jun 18, 2011
    2,206
    787
    90
    Error:

    The setup program failed to install one or more device drivers.
    Setup will exit.
     
  3. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    At step number?
     
  4. Nawzil

    Nawzil MDL Guru

    Jun 18, 2011
    2,206
    787
    90
    Step: 21
     
  5. NICK@NUMBER11

    NICK@NUMBER11 MDL Expert

    Mar 23, 2010
    1,354
    633
    60
    Run the exe with /OVERALL switch that will force install
     
  6. Nawzil

    Nawzil MDL Guru

    Jun 18, 2011
    2,206
    787
    90
    How ?
     
  7. NICK@NUMBER11

    NICK@NUMBER11 MDL Expert

    Mar 23, 2010
    1,354
    633
    60
    elevated command prompt

    intel.exe /OVERALL

     
  8. ashmicro

    ashmicro MDL Junior Member

    Mar 2, 2012
    87
    7
    0
    Worked for me with the /OVERALL switch. Many thanks.
     
  9. Jaycee13

    Jaycee13 MDL Senior Member

    Apr 18, 2011
    417
    197
    10
    I can run Angry Birds Rio in WCP without using the above mentioned tutorial. I just download the latest driver from Intel and run the game's exe file.
     
  10. free1975yuly

    free1975yuly MDL Expert

    Aug 24, 2011
    1,762
    149
    60
    I cannot have WCP does not matter what i trying....so I revert back in WDP...:p
     
  11. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    #11 prayaas1998, Mar 7, 2012
    Last edited: Mar 7, 2012
    (OP)
    Really? Which card do you use? The Windows 7 drivers don't seem to work for most of us..

    EDIT: Just figured out that the OpenGL error occurs only with self-compiled apps..
     
  12. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    Updated!

    An important change made in Step 21. Thanks to NICK@NUMBER11 .
    :)
     
  13. Nawzil

    Nawzil MDL Guru

    Jun 18, 2011
    2,206
    787
    90
    OVERALL command is not recognized.
    What to do?
     
  14. Cleric

    Cleric MDL Member

    Aug 14, 2009
    196
    229
    10
    I cant understand u? I have Intel 945G driver installed incl Same Memory Size, Same OpenGL menu, and same Inforamtion and every thing same as was in w7 + Device manager says its the latest driver! so my question is: shuld i looking for new driver cuz this driver is OLD and open gl is not working??
     
  15. free1975yuly

    free1975yuly MDL Expert

    Aug 24, 2011
    1,762
    149
    60
    I think we have to wait until official release of Intel driver for W8....until then is nothing to do with WCP black screen during WCP install on Intel HD 3000 graphics:(
     
  16. Jaycee13

    Jaycee13 MDL Senior Member

    Apr 18, 2011
    417
    197
    10
    Its running on my asus netbook (Intel GMA 3150 8.14.10.2364)
     
  17. bjf2000

    bjf2000 MDL Addicted

    Apr 11, 2008
    933
    135
    30
    That's odd, since that's the one I have and I successfully upgraded from W7 to W8. Driver is the one that was installed automatically, 2/22/2012, v9.17.10.2661. Too bad it doesn't support OpenGL.
     
  18. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    Mine is same.. The device manager will say that you don't have a newer. The one you have on Windows 8 doesn't support OpenGL. That's why you have to follow this tutorial.
     
  19. prayaas1998

    prayaas1998 MDL Novice

    Jun 30, 2011
    37
    10
    0
    Really strange. I don't understand what's wrong then.. For me, everything worked! (though with hiccups)
     
  20. free1975yuly

    free1975yuly MDL Expert

    Aug 24, 2011
    1,762
    149
    60
    I tryed all methods written here on my Dell Inspiron n5110 with Intel HD 3000 graphics...seems nothing works I tryed to upgrade from Windows 7 both architectures,updated or not,SP 1 or just Windoes 7...I tryed to install many,many drivers....no results until now....my laptop boots just in Safe Mode or boots with black screen...I tryed to upgrade from WDP who has all drivers installed....BTW until now there is NO WAY to get my laptop to function as a normal laptop with WCP installed.....:confused::(