unknown device .

Discussion in 'Windows 7' started by id1x, Apr 10, 2010.

  1. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
  3. 91011

    91011 MDL Novice

    Feb 18, 2010
    38
    1
    0
    If it's a Thinkpad it will be the TPM (Trusted Platform Module) - it's available from the Lenovo webpage.
     
  4. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    he aint even said what type of computer it is.
     
  5. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    u mean my pc specs???

    isnt it written in my sig ? or u mean something else ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    91011, thinks it is a thinkpad i wasn't sure you didn't say it was your own machine. any joy did Unknown Device Identifier 7.00 work for you?
     
  7. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    #7 id1x, Apr 10, 2010
    Last edited: Apr 10, 2010
    (OP)
    it required activating windows update which is something i like to avoid .

    ahh u mean a s/w i dunno about it ill look for it in google thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
  9. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    You are suggested to do a thorough driver backup with My Drivers after you have identified all the unknown devices with their proper device drivers software installed.


    is that important ? it seems complicated . or do i just ignore and install the program ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    just install the program and see if it identifies your unknown device nothing complicated.
     
  11. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    no but i can't expand the the devices to see if any have errors what is the problem you can't click on the uknown device and have windows search for driver.
     
  13. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    i did expand all of them , am not lazy . nothing was there .

    ive been advised by time surfer to stay away from enabling widows updates . and i remembers now when
    i was testing another installation of win7 on another partitions i used the update and windows could find anything

    in case nothing was solved do i just remove it then ? and haw ? i dont see anything is missing without this device . thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    yes you can always remove it even though windows may not recognise it if you expand it does it say whether it is working or not ? in windows device manager i mean. you can still enable windows update but have it so that it dont install them you can select which ones you wan't
     
  15. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    its enabled alright but properties said its not installed
    i removed it ,restarted . then it appeared again same way as unknown device .

    i posted on asus forum maybe they know something . its their chip after all
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. Ron1958

    Ron1958 MDL Junior Member

    Feb 21, 2010
    55
    1
    0
    What was working before You installed 7, that is not working now?
    That might give you a clue.
     
  17. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    If this is homebuilt machine surely you know what hardware is installed first thing you should get are drivers asus P5Q Pro motherboard direct from asus.
     
  18. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    xp never showed that driver but it used to show 2 lan adapters and i used to disable one of them . it had some numbers next to it like 32 or something . win7 only showed 1 .

    i installed all win7 64 drivers from asus . strange thing i noticed at devices and printer screen when i right click on it , it has the eject option
    like dvd devices when i clicked it my dvd device ejected , but the dvd device is already shown up the menu
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. id1x

    id1x MDL Junior Member

    Mar 12, 2010
    67
    3
    0
    ok driver id says its ATK0110 which is a utility found at asus download section . but so am not a power user . what good is this driver for ? what changes it will make ?

    am kinda worried i spent lots of time formatting and installing i dont wanna mess anything
    thanks
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300