Upgrading Win 10 Home x64 to Win 10 Pro x 64 Question

Discussion in 'Windows 10' started by Grzyb, Nov 2, 2016.

  1. Grzyb

    Grzyb MDL Junior Member

    Aug 2, 2007
    59
    4
    0
    Hi All,

    Is this possible? & if so, any Tips or Tutorials available? TIA for any pointers....
     
  2. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,390
    1,464
    180
    click start, settings,system, about at bottom left, change key... done!
     
  3. Grzyb

    Grzyb MDL Junior Member

    Aug 2, 2007
    59
    4
    0
    Will it keep all the Files & Programs in Tact? Or will I have to reinstall again? Cheers
     
  4. Kim Jong-Un

    Kim Jong-Un MDL Novice

    Jul 5, 2015
    11
    1
    0
    Everything will be kept. But you need to re-run your activator.
     
  5. rpo

    rpo MDL Addicted

    Jan 3, 2010
    553
    322
    30
    Upgrading is not a problem, you can keep everything. But after, you have to activate (buy a licence, use a KMS activator).
     
  6. Grzyb

    Grzyb MDL Junior Member

    Aug 2, 2007
    59
    4
    0
    Upgraded OK, All files there, Ran the Activator, Have Win Enterprise Edition, rather than Pro...Is that correct?
     
  7. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,413
    18,433
    340
    You used KMSpico? That's a known bug.
     
  8. rpo

    rpo MDL Addicted

    Jan 3, 2010
    553
    322
    30
  9. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,413
    18,433
    340
  10. donalgodon

    donalgodon MDL Member

    Jul 21, 2010
    161
    2
    10
    Will a KMS activator work on a non-VL upgraded Home-to-Pro install that's already activated via BIOS/OEM?
     
  11. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,413
    18,433
    340
    #12 Enthousiast, Nov 2, 2016
    Last edited: Nov 2, 2016
    If the system had Home HWID/OEM/RETAIL activated and you've upgraded to Pro and there is no HWID for Pro, KMS will work to activate the Pro install. Or other KMS capable editions.

    PS, abbodi1406's KMS_VL_ALL, KMSpico and MTK can activate VL and non VL Windows editions.
     
  12. hb860

    hb860 MDL Addicted

    May 7, 2010
    990
    1,778
    30
    +1 for MTK, it is a working solution.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. donalgodon

    donalgodon MDL Member

    Jul 21, 2010
    161
    2
    10
    How can we do that?
     
  14. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,316
    120

    In the obvious way, updating a parallel w7 pro/ultimate installation to w10 pro.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. Grzyb

    Grzyb MDL Junior Member

    Aug 2, 2007
    59
    4
    0
    No I used MTK
     
  16. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,413
    18,433
    340
    #17 Enthousiast, Nov 2, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Maybe i was misstaken. I've looked it up but it's a bug on a previous MTK version.

    Code:
    2.6
    -Added Windows Build Number to the Main Windows Tab.
    -EZ-Activator installs the KMS Key for the Windows SKU you initially installed on Windows 10 Anniversary Update.
    -EZ-Activator skips Windows if already permanently activated.
    -Support for checking Microsoft Office 2016 Online Server keys.
    -Support for Windows 10 Anniversary Update.
    -Support for Windows 10 LTSB 2016.
    -Support for Windows Server 2016.
    -Updated 3rd Party Libraries.
    -Updated TAP Drivers
    Which version did you use?
     
  17. Grzyb

    Grzyb MDL Junior Member

    Aug 2, 2007
    59
    4
    0
    #18 Grzyb, Nov 3, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    v 2.6 was already running on the machine, so just used that one....
     
  18. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,413
    18,433
    340
  19. donalgodon

    donalgodon MDL Member

    Jul 21, 2010
    161
    2
    10
    Do we need to worry about this being deactivated in the future for some reason?