Uprade from Win8.1 Pro w/WMC to Win10 - Just Black Screen and Mouse Pointer

Discussion in 'Windows 10' started by McLovin, Jul 18, 2015.

  1. McLovin

    McLovin MDL Junior Member

    Aug 7, 2009
    68
    19
    0
    hey,

    I cannot successfully upgrade to Win 10,
    I am on Win8.1 Pro x64 w/WMC, when I start the the upgrade
    all works fine, there are a few reboots and when the installation is finished,
    I can see the logon screen and my user, when I click on my user
    I get a blackscreen and just the mouse pointer, nothin will happen anymore.

    with: ctrl+alt+del I cna open the menu with the taskmanager, sign off...
    but taskmanager does not start, I can just signoff and reboot ....

    Tried it now a few times, with/without Antivirus installed.

    Anyone with the same problem ?
     
  2. fires

    fires MDL Junior Member

    Aug 20, 2009
    75
    15
    0
    #2 fires, Jul 18, 2015
    Last edited: Jul 18, 2015
    What hardware ie graphics card etc are you using? Sounds to me when you try to login to the desktop windows 10 doesn't like the graphics driver. Id uninstall that first before updating.
     
  3. McLovin

    McLovin MDL Junior Member

    Aug 7, 2009
    68
    19
    0
    Asus P8P67
    Intel I7 2600k
    12GB RAM
    256GB SSD

    Graphic Card is a Geforce 8400GS
     
  4. fires

    fires MDL Junior Member

    Aug 20, 2009
    75
    15
    0
    Uninstall the video card driver first then start your upgrade... might help
     
  5. McLovin

    McLovin MDL Junior Member

    Aug 7, 2009
    68
    19
    0
    I have tried it now with my Acer Notebook (travelmate p253-e)
    (intelhd graphic, 4gb ram, 250gb ssd) (win8.1 pro x64)

    and I have exactly the same problem like with my PC

    I have uninstalled: Eset SmartSecurity 8, Teamviewer, Truecrypt, any VPN Software...

    but every time... after upgrade just black screen and mouse pointer
     
  6. asundrus

    asundrus MDL Member

    Apr 24, 2012
    129
    31
    10
    How long did you wait before you gave up and Ctrl+Alt+Deleted?

    Mine also showed a black screen with only mousepointer, after 3-6 minuttes it continued with the installation.
     
  7. McLovin

    McLovin MDL Junior Member

    Aug 7, 2009
    68
    19
    0
    #7 McLovin, Jul 18, 2015
    Last edited: Jul 18, 2015
    (OP)
    5-30 minutes

    tried it now so often...


    edit:
    I created now 2nd User in Win8.1, started upgrade again,
    with my mainuser I still get a blackscreen and mouse pointer,
    when I press ctrg+alt+del and signoff and sign-in into my second
    account it works, win10 starts normaly...


    edit2:
    I think I found the problem, my mainuser account works now,
    in win8.1 I used the tool "oldnewexplorer" I did uninstall it, and now it works