Vmware Workstation 10 hangs after the last windows update

Discussion in 'Virtualization' started by nechrist, Jan 15, 2014.

  1. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    294
    143
    10
    #1 nechrist, Jan 15, 2014
    Last edited: Jan 15, 2014
    Hey to everyone!

    After the last patch tuesday i got some strange behaviour from Vmware workstation 10 (same thing happens with the last vmware player build). After the windows update and after a system restart, vmware workstation process will start but hangs without doing anything: no window appear, and you only need to manually terminate the process. Run program as administrator seems to fix the problem but now i've found that the guest isolation ---> drag and drop files from host to guest doesn't work anymore. I already tried to completely unistall the program and reinstall it but without any luck. Anyone can confirm this ? As i already said, before yesterday, the program was always good. Thank you!

    p.s.

    I forgot to say that the host os is Windows 7 sp1 x64.
     
  2. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,837
    3,924
    180
    All working fine here, drag and drop hasn't worked since the last VMWare update iirc, but you can just copy / paste between host and guest instead
     
  3. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    294
    143
    10
    Thank you for answer. Do you have UAC enabled or disabled?
     
  4. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,837
    3,924
    180
    I've got UAC set to the 2nd from bottom, it still prompts but doesn't dim the screen
     
  5. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    294
    143
    10
    I have the default setting. May you try with that pls ?
     
  6. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,837
    3,924
    180
    Yep still working the same
     
  7. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    294
    143
    10
    Thank you for your help. I don't know why my installation acting like this after those updates...
     
  8. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,837
    3,924
    180
    Just set the compatibility tab of the shortcut to "Run as Administrator" so it runs it like that automatically
     
  9. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,673
    270
    just an FYI drag and drop in 10.0.1 works, not sure exactly what 10 you are using.
    Host: Win8.1 Ent
    Guests: Win7 Pro x64 and x86, WinXP Pro x86, and Win8.1 Ent x64
     
  10. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,837
    3,924
    180
    10.0.1 build-1379776
     
  11. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,673
    270
    yeah same build then. After doing a copy and paste can you drag drop?
     
  12. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    294
    143
    10
    I really don't know why but now it's working again like before and drag & drop works again too. I didn't do anything... It's really strange...
     
  13. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,680
    10,126
    210
    10.0.1 workstation works fine for me. I haven't tried player..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...