W 7 will not boot - only after act*vation

Discussion in 'Windows 7' started by mmmbeards, Dec 18, 2009.

  1. mmmbeards

    mmmbeards MDL Novice

    Dec 18, 2009
    9
    1
    0
    Hi there,

    I've been tinkering around all day trying to update my Dell Inspiron 9400 from XP to W 7. First I installed 7 and updated my drivers, then when I ran the loader (I have tried 2 different ones) it does a forced restart. When the computer starts up again it flashes the "Dell" Screen and then goes black (not like, off black, but black) then it repeats over and over again instead of actually starting.

    I have tried a system recovery but the only thing that gets my system to start up is completely reinstalling w 7. Does anybody have any tips?

    Thanks!
     
  2. dakota42784

    dakota42784 MDL Junior Member

    Jul 16, 2009
    73
    6
    0
    #2 dakota42784, Dec 18, 2009
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2013
    Try this Loader

    :D:):rolleyes:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. mmmbeards

    mmmbeards MDL Novice

    Dec 18, 2009
    9
    1
    0
    That's the one I used :(

    I'm trying the command prompts in the post "won't start after loader? try this:"

    It seems to haved worked... my computer is running a windows memory diagnostics tools. Hopefully after this it will start!
     
  4. heliosys

    heliosys MDL Novice

    Jul 12, 2009
    41
    0
    0
    When your computer boots up, press F8, select disable automatic restart on system failure, a blue screen should appear, let us know the error code.
     
  5. domatlapuk

    domatlapuk MDL Expert

    Sep 12, 2009
    1,060
    16
    60
    #5 domatlapuk, Dec 18, 2009
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2013
    You can use DAZ Loader, If your computer doesn't reboot after installing loader press R during post restart then RED SCREEN will come out then choose Windows without loader then try again if softmod by default did not work try other option on the loader like ALTERNATIVE METHOD, OLDER METHOD. don't try custom method unless you know how to do it.. TRY TO READ The Official Windows 7 Repository under H. Repair startup issues Try the link below


    The Official Windows 7 Repository
    Links:

    DAZ Windows 7 Loader v1.7.7 (REPACK) (x86 & x64)
    LINKS:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. domatlapuk

    domatlapuk MDL Expert

    Sep 12, 2009
    1,060
    16
    60
    #6 domatlapuk, Dec 18, 2009
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2013

    it will not fixed that try this one

    You can use DAZ Loader, If your computer doesn't reboot after installing loader press R during post restart then RED SCREEN will come out then choose Windows without loader then try again if softmod by default did not work try other option on the loader like ALTERNATIVE METHOD, OLDER METHOD. don't try custom method unless you know how to do it.. TRY TO READ The Official Windows 7 Repository under H. Repair startup issues Try the link below


    The Official Windows 7 Repository
    Links:

    DAZ Windows 7 Loader v1.7.7 (REPACK) (x86 & x64)
    LINKS:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. mmmbeards

    mmmbeards MDL Novice

    Dec 18, 2009
    9
    1
    0
    F8 doesn't work for my computer. It only has F2 and F12 and "disable automatic restart on system failure" is not an option. When I run diagnostics it detects no errors. I'm going to try again with the "older method" and I will let y'all know how it goes.:D
     
  8. mmmbeards

    mmmbeards MDL Novice

    Dec 18, 2009
    9
    1
    0
    #8 mmmbeards, Dec 18, 2009
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2013
    (OP)
    Yes I've noticed now that although it gets my computer to actually boot up, it eliminates the activation and then I'm back at square 1. I'm going to reload and try your tip. Thanks!
     
  9. vdl68

    vdl68 MDL Junior Member

    Sep 11, 2009
    77
    1
    0
    When you use the loader sure as Daz, just install the certification and serial, no loader, If your slic is 2.1... :)
     
  10. mmmbeards

    mmmbeards MDL Novice

    Dec 18, 2009
    9
    1
    0
    Thanks for all your help guys. None of the loaders worked out for me so I wound up downloading a .torrent that came activated and that eliminated the loading problem all together.
     
  11. domatlapuk

    domatlapuk MDL Expert

    Sep 12, 2009
    1,060
    16
    60
    #11 domatlapuk, Dec 18, 2009
    Last edited by a moderator: Jan 21, 2013
    ARE YOU SURE NO ONE WORK? When using daz loader. If first softmod did not work, uninstall first and do other option like alternative method.. Try this old version from DAZ or Did you try hazar loader? same thing if did not work Press R do the one i post.

    Look here DAZLoader 1.5.4
    LINKS:

    Look here 7Loader 1.6.1
    LINKS:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...