Weird XP Mode problem

Discussion in 'Windows 7' started by moonburn, Oct 26, 2009.

  1. moonburn

    moonburn MDL Member

    Jul 27, 2009
    137
    0
    10
    Hi,

    I've installed Windows 7 Professional (legitimate) and Windows Virtual PC. Also, I've downloaded XP Mode and installed it. My processor supports Hyper-V. But, when starting XP Mode in my Virtual PC, it asks for activation (it is in initial grace mode). The XP Mode image does include a key, but it's not excepted. Any ideas? :confused:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. 7_eleven.hell-hole_rider

    Aug 15, 2009
    161
    28
    10
    #2 7_eleven.hell-hole_rider, Oct 27, 2009
    Last edited: Oct 27, 2009
    yes try activating your win 7 first then staRT OVER...

    edit:
    when asking for tech support please be more specific.

    os installed
    activation method
    platform etc etc

    you mention grace mode, grace mode for what ur legit win 7 ?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Lich King

    Lich King MDL Addicted

    Sep 24, 2009
    500
    24
    30
    Have u activated ur windows yet? and r u running windows 7 on VMWare?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. HSChronic

    HSChronic MDL Expert

    Aug 25, 2007
    1,213
    55
    60
    so if i understand you the XP VM you installed in Windows VPC is asking for activation? It shouldn't do this because it is a OEM install of XP unless you installed XP by yourself using a different installer or something it should activate right out of the box.

    Like the others said it might have something to do with 7 not being activated but as far as I know that shouldn't be possible since WVPC exe has it's own BIOS integrated into it.
     
  5. sam3971

    sam3971 MDL Guru

    Nov 14, 2008
    2,220
    303
    90
    It must be because your copy of windows 7 is in grace period mode and not in activated mode. I have no idea but I use XP Mode with Win7 Pro x32 and have no issues but my copy is activated dude. That would be what I would do to start and see what happens.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Servi

    Servi MDL Member

    Aug 12, 2009
    111
    1
    10
    #6 Servi, Oct 27, 2009
    Last edited: Oct 27, 2009
    NO!
    My Win 7 is still not activated (waiting for a legal key that I will get in november), and XP Mode works!

    Where did you download your XP Mode image?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. moonburn

    moonburn MDL Member

    Jul 27, 2009
    137
    0
    10
    #7 moonburn, Oct 27, 2009
    Last edited: Oct 27, 2009
    (OP)
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Servi

    Servi MDL Member

    Aug 12, 2009
    111
    1
    10
    #8 Servi, Oct 27, 2009
    Last edited: Oct 27, 2009
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. moonburn

    moonburn MDL Member

    Jul 27, 2009
    137
    0
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. jmacie

    jmacie MDL Member

    Nov 11, 2008
    118
    7
    10
    #10 jmacie, Oct 27, 2009
    Last edited: Oct 27, 2009
    2007

    you got wrong virtual,you got 2007, you need vpc for win7, from dwnld link above
     
  11. Phazor

    Phazor MDL Expert

    Sep 1, 2009
    1,145
    517
    60
    This might be your problem.

    You probably have to use VirtualPC for Win7 instead as the Win7 XPMode image is probably exclusively for use with that version of VirtualPC.

    (After all it will be integrated with your Win7 installation so this makes sense.)

    VPC for Win7 comes in form of an update (.msu) and has to be installed as such.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Servi

    Servi MDL Member

    Aug 12, 2009
    111
    1
    10
    Oh, of course, I didn't see this! So this is the solution.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. moonburn

    moonburn MDL Member

    Jul 27, 2009
    137
    0
    10
    It was, thanks guys! Working perfectly now.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...