Why would Win 7 activate but not Vista using a 2.1 SLIC

Discussion in 'BIOS Mods' started by bloke, Jan 16, 2010.

  1. bloke

    bloke MDL Junior Member

    Mar 1, 2008
    53
    0
    0
    Hi, just modded a bios using the award mod tool. It was an old MSI-7046 board and I thought it would be a good candidate for a mod:D

    Anyway all went well, everest says that the SLIC is there and windows 7 works fine and activates, but Vista (a preferred choice for this machine) just says the activation was unsuccessfull, and has the usual 14 days or so to activate.

    I've checked the SLP, the SLIC and the Certificate and all are ok (I used the same ones to activate another computer)

    Bit odd, unless I've missed something I thought the SLIC2.1 was backwards compatable. Do I need to do anything special to get Vista to work.

    Maky thanks in advance.
     
  2. RCOO

    RCOO MDL Senior Member

    Jan 15, 2009
    480
    8
    10
    I think Vista only uses slic 2.1 to activate after SP1. So Vista non-SP only activates with slic 2.0, and Vista SP1+ activate using slic 2.1 .
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. bloke

    bloke MDL Junior Member

    Mar 1, 2008
    53
    0
    0
    Just had a look, it's Vista SP2, so should be ok, must be something odd with the bios, will have a few more tries with different settings. Thanks anyway though.
     
  4. FreeStyler

    FreeStyler MDL Guru

    Jun 23, 2007
    3,502
    3,613
    120
    #4 FreeStyler, Jan 16, 2010
    Last edited: Jan 16, 2010
    Wrong OEM certificate?, you need to use the new Certificate on Vista as well
     
  5. bloke

    bloke MDL Junior Member

    Mar 1, 2008
    53
    0
    0
    Blimey I feel like such an idiot, you're quite right I managed to grab the wrong cert out of my backups instead of the new downloads. Note to self, tidy filing system:eek:

    Anyway many thanks again, all sorted now on both Vista and 7, yay.
     
  6. YIN

    YIN MDL Member

    May 31, 2009
    155
    14
    10
    if you have 7 why (in the hell) you need (crappy) vista????
     
  7. bloke

    bloke MDL Junior Member

    Mar 1, 2008
    53
    0
    0
    With 7 you loose too much functionality, like having no arrows on the icons without breaking the os, boot times are no different between Vista SP2 and 7 - if anything vista is faster, real dreamscene functionality, being able to pin loads of icons from anywhere to the taskbar, being able to link to the c: drive without it defaulting to where on earth it want's to, major software incompatability, you know, the usual stuff.:biggrin: