Win 7 slic 2.1 BIOS mod activation fail

Discussion in 'Windows 7' started by helliouse, Apr 20, 2010.

  1. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    #1 helliouse, Apr 20, 2010
    Last edited: Apr 20, 2010
  2. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,662
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    Thanks Daz!
    Worked!!
     
  4. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    May hap i spoke to soon...
    Still getting the 2 days until expires, Activate now.
     
  5. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,662
    300
    And this is for Ultimate edition right? (with pic #1 showing it as a server edition but put #2 shown Ultimate).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    I am running Server 2008 R1 on it already, want to update to server 2008 R2 or win 7. I am trying win 7 first.
    I have not run slic dump in the Vm session yet, do I need to?
     
  7. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,662
    300
    Ah so you are running Windows 7 in a VM (I totally missed that part sorry), in that case it won't use your BIOS's SLIC. You need to emulate a SLIC when in a VM.

    The best way to test things on your system is by creating another partition and then trying to activate the system from there, you would need to install just the certificate and serial.


    An example of the VM stuff -- If you were to run SLIC Dump Toolkit from within the VM it wouldn't detect your Dell SLIC 2.1 at all.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    AH! I will through in my two new HDD's and try at over th noon hour. I will post what I get!

    It worked on Vista and 2008, with VMWare server 2.x

    Thanks again Daz!
     
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,773
    3,122
    300
    If it is VMWare you are using you can use searchengine's VMware Workstation (Multi-Brand) Bios Installer to patch VMWare with Dell SLIC 2.1.
     
  10. myhken

    myhken Experienced MDL Tester

    Feb 28, 2010
    919
    635
    30
  11. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,773
    3,122
    300
  12. myhken

    myhken Experienced MDL Tester

    Feb 28, 2010
    919
    635
    30
    I'm a bit paranoid, don't like to patch main systems. So instead of patching Vmware, I patch each VM machine when I want SLIC 2.1 in BIOS.
    But if you don't want to do the job each time (it's only a line of text in the config file, and copy whatever BIOS you want in to the folder), then patching VmWare is the best option.
     
  13. helliouse

    helliouse MDL Novice

    Feb 26, 2010
    6
    0
    0
    All is working.
    Thanks for the info on the ROM. I did manage to download the file, and will try it.

    Thanks all again!