Win 7 with the ids and certicates for offline activation . how to make

Discussion in 'Windows 7' started by Beowulf, Dec 3, 2011.

  1. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    Hello folks,
    last time i formatted a PC which had Elitegroup G31T M7 motherboard and with same bios CRC file to match i.e., Elitegroup and Genuine like my motherboard and i extracted all the files and product id and certificates of that CPU (it had Win 7 ultimate in it ) and i was wondering how i can activate or make a new Win 7 ultimate with all the files and certificates intact and ready for offline activation.

    Any suggestion would be great from your part.


    ps: Will it activate my cpu , hope their is no wrong in trying or it could be a Patched copy even so can some tell me how to make a Win 7 DVD ready for offline activation.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. NICK@NUMBER11

    NICK@NUMBER11 MDL Expert

    Mar 23, 2010
    1,354
    633
    60
  3. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    Sorry for not making things clear for you, but what i mean was that under XP when checking the OEMBIOS file i.e., the CRC hashes was the exact same (it was of Elitegroup and Genuine) can i make a OEM Win 7 using the SLP Keys like in the stickies for XP, its very important for me.

    Please can someone redirect me to some useful post, can i use the certificate and the product id of one fellows CPU which had a Win 7 Ultimate in its cpu , incase that fellow ask s for a new install of Win7 .
    Thank you
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,086
    1,298
    150
    Still abit weird.

    W7 Isnt in the cpu but installed to the harddrive.
    There are no crc files for Vista/7 but SLIC markers in BIOS along with a certificate (Matchin BIOS SLIC) + OEMSLP Key.
    of course you cannot use XP keys for W7 duuh.

    If you need and want W7 keys and certificates, use Windows Loader.
     
  5. Josh Cell

    Josh Cell MDL Developer

    Jan 8, 2011
    3,519
    7,103
    120
    Well, what the files you have ?

    Tokens.dat or the Certificate.xrm.ms and Key?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    Thank you Josh Cell you understood my problem and where i was going thank you, actually i dont have the liberty to sit nicely in front of the PC and expain everthing in detail. And i can only explain, how much my vocablury capacity i have , in terms of writing.

    Yeah................. yeah everything i could extract by the SLIK Tookit or something i downloaded from here, it has the certificate, token , product IDS (i mean the oem keys) something ACPI table etc.
    My question is can i integrate it to make a OEM Win 7 DVD, something like it was in the stickies for the XP where you have to put the bios file in the i387 folder or something and use the SLP OEM keys provided by MS to activate it offline.

    Now i am hoping their is a similar method like that for Win 7 also with different style or method, can someone tell me that method.


    So please redirect me to something useful.....
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    This is one thread where a user can make a OEM Vista DVD, How to make your own Vista OEM DVD Click here so i was hoping if their is a similar method in achieving the same withh Win 7 Disc too, i.e., an OEM Win 7 DVD Disc , i have so far backed up entire Product ID, certificates , ACPI Table , Bin files , Memory_Dump bin etc \by this tool i.e., SLIC_ToolKit_V3.2.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    @ Beowulf, we have already been through this discussion in windows vista thread your motherboard does not have any SLIC in the bios you need to either request a bios mod or use loader.
     
  9. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    #9 Beowulf, Dec 4, 2011
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)

    Its not that i am trying to make an OEM Win7 Ultimate for myself ,i am trying to fix a PC which already had WIn7 Ultimte preinstalled and that motherboard was G13T M7 (Elitegroup) similar to mine(and i m not presuming that my BIOS has SLIC 2.1 its not and i am clear with that point ), so in case i have to install Win7 , i have backed up all the Product ID, the Bin files and the certificate from his PC.
    I am sure that person would come to the repair shop and ask me to install Win7 in PC, so i have his SLIC 2.1 table and i want to integrate it to Win7.iso and make an OEM Disc already.

    I can't find any useful threads that would teach the users to do so. Its all too confusing with the Vista thread already in the Win7 side of the Forum.

    So please how to i so that ,is it similar to Vista's OEM tread i.e., how to make one!!!


    Code:
    Now make Folders $OEM$\$$\SYSTEM32\OEM
    
    • OEM XRM-MS to OEM folder ( I believe its the Certificate file)
    • The PID file would go along with the $OEM$ to the Source folder.
    • Where do i put the Bin file.
    This is the method outlined in the VISTA OEM DVD threads.
    If this is not the method that is suited for Win7 is it right for the Vista, perhaps i can convince him to install Vista for no cost.


    urie can you clear this steps......

    Much awaiting for your esteemed reply.

    PS: Hope this clears the things out.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
  11. user_hidden

    user_hidden MDL Expert

    Dec 18, 2007
    1,026
    977
    60
  12. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    #12 urie, Dec 4, 2011
    Last edited: Dec 4, 2011
    @Beowulf, if you have ECS certificate can you upload it.

    @user_hidden, Windows-7-DVD-(Multi-Brand-Multi-Edition)-Activation will be of no good for slic activation no ECS i,e, Elitegroup certificate has ever been uploaded to MDL. and if Beowulf has actually backed one up (Hope it is true) that will be a first out of the thousands of members on MDL I honestly think it maybe OEM:NONE SLP installation.
     
  13. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    #13 Beowulf, Dec 7, 2011
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)

    Attached Files:

    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    @ Beowulf. I honestly don't know are you sure someone has not installed a loader or modded the bios. Some screen shots from Slic dump tool kit would help and not a video like you sent before or even an MGADiag report. You could even try running daz loader to see if it give you the option to uninstall loader if it is present. Another point is my dell inspiron 530 has a foxconn motherboard.
     
  15. Beowulf

    Beowulf MDL Member

    Aug 31, 2009
    149
    4
    10
    #15 Beowulf, Dec 9, 2011
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    i have yet to do that since that PC is not with me and i too have to get my hands on it and i haven't checked it.
    Now its too late as it already has winxp, i have installed it, but since his motherboard was same like mine i will check it with my motherboard and see if it can be installed on my motherboard for offline activation.

    Code:
    i wasnt to know tha $oem.zip$,  will it work for Vista too i.e., OEM version.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    #16 urie, Dec 9, 2011
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    No you can use $OEM$ folder with certificate but vista uses a file called PID.txt in the sources folder I have already pointed you to http://forums.mydigitallife.net/threads/How-to-make-your-own-Vista-OEM-DVD before. We are going round in circles here you say you dumped the dell.zip files from a motherboard the same as yours I already stated that a loader could have been use or the bios may have been modded.