Win 7 x64, Intel P45, Intel ICH10R - does it work?

Discussion in 'Windows 7' started by Myrrh, Sep 16, 2009.

  1. Myrrh

    Myrrh MDL Expert

    Nov 26, 2008
    1,450
    561
    60
    #1 Myrrh, Sep 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    First off, I apologize for double posting. Normally I don't, and I don't like when people do. My only reason for doing so is to get input from Windows 7 users who might not read every post in the Windows Server area.

    Even though my question specifically relates to Server 2008 R2, Windows 7 is similar enough (identical really) where hardware and drivers are concerned for me to ask this question: has anyone successfully upgraded from Vista x64 to Windows 7 x64 RTM where an Intel ICH10R controller and RAID sets are involved?

    If you want to read all the gory details that are prompting my question, it's here: http://forums.mydigitallife.net/threads/9763
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. SirSilentBob

    SirSilentBob MDL Senior Member

    Jun 5, 2009
    276
    21
    10
    #2 SirSilentBob, Sep 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    I have not upgraded a raid, but my board does support it and I have an ICH10R controller. I can personally attest the ICH10R works fine (in non raid mode) out of the box with win 7. (Using that system to type right now.) I also know someone personally who uses an ICH10R with raid on windows 7, which they upgraded from Vista x64. No issues for them, although I think they grabbed and updated to the latest drivers for the ICH10R from Intel, but I don't think it was a requirement for raid functionality, they were just doing it for the completeness factor. (Trying to eliminate things to go wrong!) Should work for you!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. MrFerretKing

    MrFerretKing MDL Member

    Aug 25, 2009
    168
    1
    10
    I am not running ICH10R but I am running an ICH8R on an Abit AB9 Pro with my C:\ and D:\ drive both running on the 1TB RAID 5 set.

    W7 has no problems with it. I even installed the newest version of the Intel Matrix Storage Manager for W7


    Mfk
     
  4. roylion15

    roylion15 MDL Member

    May 1, 2009
    127
    10
    10
    #4 roylion15, Sep 17, 2009
    Last edited: Sep 17, 2009
    there is no problem with Win7 x86 or x64 and RAID 0,1 etc ...
    using ich9 (x38) or ich10 (p45) chipsets on my machines with x64 ...
    (MB Asus P5E and P5Q dlx) no extra driver needed to install win7 with raid , but you can upgrade to the latest intel raid drivers if you want after installation.
     
  5. tazman137

    tazman137 MDL Junior Member

    Jul 17, 2009
    92
    6
    0
    Im using 2 x 640GB WD AAKS HDs, P45 GB UD3P mobo with ICR10R, Raid 0 and Win7 x64. Works without a problem.
     
  6. Myrrh

    Myrrh MDL Expert

    Nov 26, 2008
    1,450
    561
    60
    OK, this is good feedback, sounds like something in my current system is just hosed, and I'll probably be ok if I build it again from scratch.

    thanks guys!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. LeViAtHaN

    LeViAtHaN MDL Novice

    Sep 23, 2009
    9
    0
    0
    #8 LeViAtHaN, Sep 24, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    It works perfectly.. Just grab the latest Intel Matrix Storage Manager (and boot floppy if needed - I upgraded from Vista) and enjoy! Raid 0 here btw..
     
  8. Myrrh

    Myrrh MDL Expert

    Nov 26, 2008
    1,450
    561
    60
    My original question was regarding Server 2008R2 which as we all know is Windows 7 Server, it's working fine now, I updated the other thread.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...