Win 8.x • Win 7 • Vista - 'Multi-OEM' ISO Project

Discussion in 'MDL Projects and Applications' started by searchengine, Jan 30, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. searchengine

    searchengine Guest

    #1 searchengine, Jan 30, 2010
    Last edited by a moderator: Dec 4, 2016
    No longer supported; for update see here.
     
  2. Hazar

    Hazar MDL Guru

    Jul 29, 2009
    2,523
    452
    90
    Weird, I was just about to post a script to integrate all the certs keys and if neccessary loaders into the wim file and so on.

    Did you know you can get windows to automatically choose the certificate for you, by putting them inside Windir\System32\OEM?

    So you can put a load of certs into

    $OEM$\$$\System32\OEM

    And it will pick the right one for you automatically, from there you can integrate your keys with DISM and so on into each index file.
     
  3. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,086
    1,298
    150
    #3 tcntad, Jan 30, 2010
    Last edited: Jan 30, 2010

    So by adding the certs into windir\system32\oem of any windows 7 edition except enterprise, it will install right certificate only but not the key?

    Im asking beacuse i do have slic 2.1 in both my HP laptop and my computer (asus p5k pro), atleast so it seems according to the toolkit
    But doesnt really want to install cert and key but using the loader instead (autoactivating dvdkit by sam).

    Forgive me for asking, im new to this and im not getting more enligthed by reading the stickies im afraid:p

    I just want it to install cert and key to any edition i pick and oem info to after setup is done and if slic 2.1 isnt present i want a loader and oem info to be installed :p
    Which im guessing Sam's kit is suppose to do but still hm:/

    And also!. I must remove any loader before installing cert and key right?

    Thanks for answers:)
     
  4. Hazar

    Hazar MDL Guru

    Jul 29, 2009
    2,523
    452
    90
    if its in there at setup stage yes. You can either put it in the WIM or $OEM$ folders
     
  5. King_Jay16

    King_Jay16 MDL Junior Member

    Jul 29, 2009
    92
    4
    0
    thanks for the post
     
  6. searchengine

    searchengine Guest

    @Hazar..

    yep .. I know you can add Certs to $oem$ folder structure, and windows will auto insert the right one if detected, in fact the $oem$ folders in the download links contain the certs to do exactly that ... for insurance, when bios string being checked, csscript to apply appropriate brand cert is also ran, just in case.

    @tcntad ..

    yes, that would install cert, and you would still need to run a script to install your key.

    @King_Jay16 ..

    u r welcome.

    This is really intended for folks that don't want to edit install.wim etc
     
  7. Hazar

    Hazar MDL Guru

    Jul 29, 2009
    2,523
    452
    90
    oh right. I thought it used some fancy script trickery witchrcraft to find the right cert by reading your RDST or something... never mind
     
  8. searchengine

    searchengine Guest

    @Hazar ..

    no witchcraft :D ... just a pinch of voodoo :biggrin: to tweak script to apply specific brand key (if leaked) and run reg file to apply that brands logos
     
  9. calpol

    calpol MDL Junior Member

    Dec 5, 2009
    98
    5
    0
  10. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,086
    1,298
    150
    I belive it goes in sources\$oem$.....\folder :p
     
  11. calpol

    calpol MDL Junior Member

    Dec 5, 2009
    98
    5
    0
    #12 calpol, Jan 30, 2010
    Last edited: Jan 30, 2010
    @ searchengine

    Thanks so much for your reply.

    Have a nice day !

    One more question:

    I have a self-built computer without SLIC. My Mobo is MSI . As you said " no bios mod installed with Asus Loader,logo & serial. " How can I get MSI Logo ? What parts do I have to change to get MSI Logo ?

    Thanks in advance
     
  12. searchengine

    searchengine Guest

    @ calpol ..

    You should download SLIC DUMP ToolKit (by davidxxw) http://forums.mydigitallife.net/threads/6925-SLIC-DUMP-ToolKit-x86-x64-%28Includes-PKey-Cert-Backup%29

    run the tool as administrator and see what it displays for RSDT .. possibly, depending on your mobo bios, it may have an "MSI" string that the loader would pick-up on and apply MSI Loader files and logos .... because I test loader in VMWare which has "Intel" string it applies Asus Logo and loader files, as I told the script to use Asus, when no string is recognized.

    no matter what logos are installed, they are easily changed in pc by browsing to Windows\System32\oobe\info ... and folders are there with brand names and logos, if you double-clicked the reg file in the appropriate folder ... those logos would be applied.
     
  13. vision

    vision MDL Member

    Oct 14, 2009
    108
    38
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. searchengine

    searchengine Guest

    #15 searchengine, Jan 31, 2010
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    @vision ...

    Dunno if u r 32/64 bit, but this script (if saved as command) and ran, should deliver copies of tokens.dat and pkeyconfig.xrm-ms to your Desktop (if u have 64 bit, 2xcopies of pkeyconfig.xrm-ms - one from SysWOW64 folder labelled "64") ...

    Code:
    edited
    and cmd script to be used in $oem$ folder structure, something like this ...

    Code:
    edited
    edited .. double posted ... http://forums.mydigitallife.net/threads/15737-Windows-7-DVD-AIO-kit/page6
     
  15. venu

    venu MDL Addicted

    Oct 16, 2009
    894
    99
    30
    @ searchengine
    How exactly do you "rebuild" an iso? I have ultraiso...
     
  16. searchengine

    searchengine Guest

    @venu ...

    I haven't tried ultraiso, I use poweriso ... but I think ultraiso would do same.

    I just open my Win 7 iso in poweriso and drag any folders or files I want to add into the place I want it in poweriso, and if I want to remove any file or folder, right click on it and choose delete ... when poweriso looks the way I want it ... I just click close button, and it says ..."image has changed, do you want to save and overwrite old" ... I click yes, and it rebuilds the edited iso.
     
  17. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
  18. zoobidubi123

    zoobidubi123 MDL Novice

    Feb 6, 2010
    3
    0
    0
    Hi,
    This is very nice information to share.But can you please tell me How can I make the windows 7 Ultra ISO?
     
  19. searchengine

    searchengine Guest