Window Not Genuine After BIOS mod

Discussion in 'BIOS Mods' started by weberman, Aug 6, 2010.

  1. weberman

    weberman MDL Junior Member

    Jun 4, 2010
    92
    5
    0
    #1 weberman, Aug 6, 2010
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    I used the following modded bios to flash my MB. All went well. Installed Windows from the same one I used the last time that installed the OEM perfectly. I even got the Dell Logo. This time it installs (asks for a S/N during install which I leave blank) and it even installs the Dell S/N and says it is activated (No Dell Logo) After about a day the screen turns black and I get this message in the lower right corner:
    Windows 7
    Build 7600
    This copy of Windows is not genuine

    Also SLIC2.1 is installed

    Modified by: NoJuan999
    SLIC: DELL 2.1
    SLP: DELL
    Cert: DELL
    Modded with AWARD SLIC Mod 1.37
    Mod method: SSV3

    Modified Bios link:
    Gigabyte_GA-MA785GM-US2H_(Rev_1.1)_F11_DELL_SLIC_2.1.rar (DELL Cert and FlashSPI Included)
    http://mods.myftp.org/Gigabyte/Giga...L_SLIC_2.1.rar

    You can make a bootable usb drive using this tool to flash from dos:
    http://forums.mydigitallife.net/threads/8909


    Any help or ideas appreciated
     
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,644
    3,003
    300
    post a screen shot from slic dump toolkit. or use daz loader to install correct certificate and key. also use untouched windows 7 dvd do not use a preactivated one you downloaded if need be you can make your OEM SLP dvd.
     
  3. weberman

    weberman MDL Junior Member

    Jun 4, 2010
    92
    5
    0
    Problem Solved

    Strange situation. The first computer I installed with OEM DVD I used Windows setup from inside Windows while it was running. I thought I would give that a try and low and behold it installed and is working with the Dell logo installed. (Never asked for a S/N) The last install I did was from booting from the DVD. I have no idea what difference this makes.

    Sorry I can't give you a screen shot from the slic dump because I would like to have seen what went wrong.

    But I am on of those get it done now types and thought I would give the above a try.

    Thanks for your attempt to help me. But at least the problem, unknown why, is solved.

    Thanks

    Web
     
  4. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,644
    3,003
    300
    When booting and installing from dvd if it is OEM: SLP dvd it will have a folder called $OEM$ in sources folder on the dvd this holds certificate and scripts to copy certificate and insert serial number.
     
  5. weberman

    weberman MDL Junior Member

    Jun 4, 2010
    92
    5
    0
    Yes, that folder is there. I used the SAME DVD, only I installed with Windows running instead of from booting. It work from running the install inside Windows.

    Oh well, the gremlins are at work. I have no idea why it worked from inside Windows but not from a boot from the same DVD.

    ?????????????