Windows 10 Pro VL??? [Solved]

Discussion in 'Windows 10' started by Cain57, Jan 25, 2016.

  1. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    #1 Cain57, Jan 25, 2016
    Last edited: Feb 21, 2016
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,875
    2,034
    210
    Why not use Enterprise?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    Thx, will it work like a VL Version??
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,875
    2,034
    210
    YES! Just use the MKT 2.6 for to activate and you're done!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,677
    270
    Enterprise is Volume only btw
     
  6. kuroda

    kuroda MDL Senior Member

    Aug 25, 2012
    407
    30
    10
    ...MTK OR KMSPICO can activate a Pro Retail converting to Pro VL....:tea:
     
  7. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    #7 Cain57, Jan 27, 2016
    Last edited: Jan 27, 2016
    (OP)
    Wow, thank you I did not realize that!! I'm installing some Virtual Machines and I wanted to run Windows 10 in a test environment and loading Windows 8.1 first then upgrading is a pain in the neck!! I'll try the Enterprise version.


    Update:
    Found the answer to my second Question: Windows 10 Enterprise provides all the features of Windows 10 Pro, with additional features to assist with IT-based organizations, and is functionally equivalent to Windows 8.1 Enterprise.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    New question. Do you guys like the LTSB Version of Windows 10 Enterprise, or not?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,677
    270
    Nothing in LTSB not to like for those looking for a stripped down Enterprise system. I would suggest people check closely to what it has and doesn't have prior to taking the plunge. You wont get the latest builds with it for example, or new features. Security updates and patches are about it.

    I have a locked down LTSB laptop I use for extremely sensitive material testing. It doesn't fart unless I allow it.
     
  10. Hackeur

    Hackeur MDL Senior Member

    Jun 14, 2009
    328
    434
    10
    I use the LTSB_n version of Windows 10 Enterprise on one of my lappy's and it's very fast and background tasks are nearly non-existent.

    I use MPC-HC to play movies and music so I had to copy evr.dll and mfplat.dll from another full installation from System32 folder and register the files to play all media.
     
  11. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    Thank you guys!! sounds like it is perfect for a Laptop and even better for a work Laptop.

    1) What exactly is "missing" from LTSB? I use VLC for videos anyway.
    2) Will "new features" introduced to Windows 10 eventually make their way inot future updates on LTSB over tima as they have been vetted and shown to be effective and stable?

    Take care
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. uffbros

    uffbros MDL Senior Member

    Aug 9, 2010
    340
    26
    10
    Can you tell me how to do this? I have MTK 2.6 B5? I looked at it and don't see how this can be done? Is it the iso you convert or is it something you do after installing Pro Retail? Thanks.
     
  13. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,677
    270
    MTK will remove the pro key and install a VL key and that is all that is needed to convert pro to pro VL. Open MTK to the windows section and click ez-activator. It will install autokms.exe so add an exclusion to your AV for c:/windows/autokms/autokms.exe
     
  14. evil_pro

    evil_pro MDL Novice

    Oct 30, 2012
    30
    6
    0
    Some things that aren't in LTSB are
    • Edge
    • Store
    • App Support
     
  15. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    Do I first do, Product Keys, Key function, Uninstall, then load the new Key??

    Or does the EZ-Activator do all the steps automatically??

    Thanks!!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. trungpt

    trungpt MDL Addicted

    Dec 15, 2009
    524
    49
    30
    Wins-does

    Win-does

    I like your naming :D :D :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. mdlgaofei

    mdlgaofei MDL Member

    Dec 2, 2015
    200
    7
    10
    Why do you want a VL version?
     
  18. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,677
    270
    MTK will do it for you
     
  19. Cain57

    Cain57 MDL Junior Member

    Sep 2, 2013
    85
    42
    0
    #19 Cain57, Jan 30, 2016
    Last edited: Jan 30, 2016
    (OP)
    Looks like Windows 10 Enterprise is superior to Windows 10 Professional.

    Thank you to all who replied here and helped me.

    I'll be loading some Windows 10 in my VirtualBoxes to fiddle and test this weekend.

    Take care!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. lobo11

    lobo11 TOMAHAWK CHOP

    Feb 16, 2012
    6,543
    5,047
    210
    You may have that wrong, search function this forum here
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...