Windows 10 System Language

Discussion in 'Windows 10' started by Simpuhl, Jun 20, 2015.

  1. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    So my girlfriend had windows 7. I changed the language to English but the primary language from the PC was always Chinese. I upgraded her to the Windows 10 Technical preview and everything went back to Chinese. Is it possible to do a fresh install of Windows 10 and set the primary and only language to English?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    I was able to figure out how to change the language again and set it to primary and i also removed the Chinese language. im going to attempt to fresh pc clean install and hoping it allows me to choose the language.

    If I'm doing it wrong please let me know if I'm doing it correctly please let me know.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    Blah... The words during the setup are still in Chinese how can I tell it to run in English
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    there is SETTINGS in REGION. Copy other than your primary language to second one
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    I have to let the setup finish first now...

    So what your saying is once it's back up... Add the English language, make it primary then change more sittings in region? From what I recall I had set all that to United States and English also already in Windows 7 and Windows 10. I'll look through it more once it's back up.

    So after I do that then I should do another fresh install?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,160
    240
    you can do it either way just to display the main language to be active, forward and backward
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    I made it so everything is English even new users etc.. But will the install now also be English if I do another refresh clean install?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Simpuhl

    Simpuhl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    392
    41
    10
    I figured it out. The only real way to change the install language is a clean English iso.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,796
    6,751
    270
    yes best use an english iso lol
     
  10. ODY123

    ODY123 MDL Expert

    Apr 20, 2011
    1,164
    181
    60
    #10 ODY123, Jun 24, 2015
    Last edited: Jun 24, 2015
    Use English ISO to install, then click Region and change Language for non-Unicode programs to China, or Hong Kong, or Taiwan(I don't know where you come from) Screenshot (1).png
     
  11. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,313
    120
    The accepted languages during an in place upgrade depends on what's written

    In HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language



    Just just change the setup language value accordingly to the media you want to use

    [FONT=Segoe UI, Lucida Grande, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]410 is EN-US [/FONT]804 is PRC
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. xinso

    xinso MDL Guru

    Mar 5, 2009
    3,976
    5,315
    120
    #12 xinso, Jun 26, 2015
    Last edited: Jun 26, 2015
    Good to have figured it out.