Windows 7 Activation

Discussion in 'Windows 7' started by Konig91, Jan 7, 2014.

  1. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    Hello, I know this problem has been posted countless times, but I can't seem to find proper solution. After using my 3 rearms for Windows 7 Ultimate Edition 64 bit, I wanted to use your Windows Loader. But it says unsupported partition table.

    I do know that my HDD is UEFI and I don't want to format it to MBR. I have a lot of data that I don't want to lose.

    I am looking for an effective solution, and I am even capable of flashing my BIOS with a proper guide of course.

    Thanks!
     
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
  3. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    #3 Konig91, Jan 7, 2014
    Last edited: Jan 7, 2014
    (OP)
    I tried the WithSLIC injector and it didn't work...any ideas before trying to flash the BIOS? Also after I get a BIOS mod what else can I do?

    Later edit: after using the WAT tool I managed to fix this awful thing. Still thanks for the help and the fast response!
     
  4. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,595
    225
    60
    Narrrr

    Mod ya BIOS and do things properly.

    What board have you got.

    Have you got or plan to install a large 4TB drive ? Is this why you dont want to convert your OS drive to MBR ?
     
  5. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    My motherboard model is Asus x550C Series, I don't want to install a large 4TB drive (lol I can't afford anything close to that), and how can I convert JUST my OS drive to MBR? Just that drive, not the other two where I have some pretty large data, which I can't afford to lose because they're way too hard too recover.
     
  6. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    Your statements are confusing are you saying you have three hard drives or one hard drive with three partitions ?
     
  7. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,215
    14,778
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,595
    225
    60
    I believe we are talking Asus laptop. I thought at first you had a PC.
    Also that lappy comes with Windows 8 pre-installed.
    So I am guessing those drives you have important data on are external hard drives in a caddy.

    So you must have taken off Win 8 and installed Win 7.

    To convert the drive to MBR allowing Daz's loader to work you would have to remove the partitions \ volumes from the drive, use DISKPART to convert the drive to MBR ( this would be done just prior to installing Win 7 ) Install Win 7 and use Daz's loader.

    I would forget about modding the laptop BIOS.

    But converting to MBR is the only way to get Daz's loader to work.

    So this means saving all the data on the OS drive and re-installing Win 7.
     
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    I also thought it was a PC since he mentioned motherboard.
     
  10. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,595
    225
    60

    Glad it wasn't just me....:eek:

    :biggrin5:
     
  11. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    Found this info on another forum

     
  12. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    I am really sorry for the confusion. I should have said chipset not motherboard. I was trying to avoid confusion, but still I lacked attention.

    Tomorrow I'll try Tito's solution.
     
  13. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    Alright, I did it. Now how do I know that it actually worked? Also do I have to run the Bios mod every time I install Windows 7?
     
  14. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    You did what flashed bios mod and installed windows 7 if so you can use SLIC ToolKit x86/x64 (Includes PKey&Cert. Backup) to see if slic 2.1 is present check in Advanced tab.
     
  15. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    Yep, it's all working now. Thank you all!
     
  16. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    Glad you got it working. What did you use to activate i,e, did you use Daz loader to install serial number and certificate or did you do it manually ? This is a forum the more feed back we get the better it is also helps out other members.
     
  17. Konig91

    Konig91 MDL Novice

    Jan 7, 2014
    7
    1
    0
    I did it manually.
     
  18. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,219
    1,811
    90
    For your other question, you only need to re-mod the BIOS in case you want to flash a later one.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,646
    3,003
    300
    According to Tito this is permanent SLIC 2.1 mod so if bios update is available he should just be able to reflash and SLIC 2.1 will remain :)
     
  20. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,219
    1,811
    90
    Old dog learns new tricks every day. ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...