Windows 7 demanding activation after months working with SLIC BIOS mod

Discussion in 'Windows 7' started by doveman, Jan 31, 2012.

  1. doveman

    doveman MDL Member

    Apr 22, 2010
    208
    9
    10
    #1 doveman, Jan 31, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    I've had Windows 7 SP1 Refresh working fine for some time now with a modded SLIC BIOS but today I resumed from standby and it's saying I need to activate today. I've tried running slmgr.vbs -ipk with a couple of different keys, but it hasn't made any difference.

    I've had to remove the URLs from the WGADIAG report below.

    Code:
    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->
    
    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
    Windows Product Key: *****-*****-X92GV-V7DCV-P4K27
    Windows Product Key Hash: aU2z1/fnhnLHmhBm699qYZT2E6s=
    Windows Product ID: 00426-OEM-8992662-00400
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.1.7601.2.00010100.1.0.001
    ID: {BA148AA7-99C6-4E77-89BD-79DDEFD6E293}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows 7 Ultimate
    Architecture: 0x00000009
    Build lab: 7601.win7sp1_gdr.110622-1506
    TTS Error: 
    Validation Diagnostic: 
    Resolution Status: N/A
    
    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    
    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    
    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    
    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: 77F760FE-153-80070002_7E90FEE8-175-80070002_025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3
    
    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed
    
    File Scan Data-->
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watadminsvc.exe[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\npwatweb.dll[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watux.exe[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watweb.dll[Hr = 0x80070003]
    
    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{BA148AA7-99C6-4E77-89BD-79DDEFD6E293}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00010100.1.0.001</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-P4K27</PKey><PID>00426-OEM-8992662-00400</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3816679198-2553835789-2852302053</SID><SYSTEM><Manufacturer>MSI</Manufacturer><Model>MS-7640</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>American Megatrends Inc.</Manufacturer><Version>V11.8B2</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="7"/><Date>20111215000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>222C3F07018400FA</HWID><UserLCID>0809</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>GMT Standard Time(GMT+00:00)</TimeZone><iJoin>0</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM/><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>  
    
    Spsys.log Content: 0x80070002
    
    Licensing Data-->
    Software licensing service version: 6.1.7601.17514
    
    Name: Windows(R) 7, Ultimate edition
    Description: Windows Operating System - Windows(R) 7, OEM_SLP channel
    Activation ID: 7cfd4696-69a9-4af7-af36-ff3d12b6b6c8
    Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
    Extended PID: 00426-00178-926-600400-02-2057-7601.0000-0312012
    Installation ID: 002750779991443643702232215692195831070941715700228456
    Processor Certificate 
    Machine Certificate 
    Use License URL: 
    Product Key Certificate 
    Partial Product Key: P4K27
    License Status: Notification
    Notification Reason: 0xC004F057.
    Remaining Windows rearm count: 3
    Trusted time: 31/01/2012 16:14:55
    
    Windows Activation Technologies-->
    HrOffline: 0x00000000
    HrOnline: N/A
    HealthStatus: 0x0000000000000000
    Event Time Stamp: N/A
    ActiveX: Not Registered - 0x80040154
    Admin Service: Not Registered - 0x80040154
    HealthStatus Bitmask Output:
    
    
    HWID Data-->
    HWID Hash Current: MgAAAAEAAwABAAEAAAABAAAAAwABAAEAln1+4XcWVPl+RLr55nLgBp4EWD/mpdJsji4=
    
    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A
    
    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: yes, but no SLIC table
    Windows marker version: N/A
    OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
    BIOS Information: 
      ACPI Table NameOEMID ValueOEMTableID Value
      APICALASKAA M I
      FACPALASKAA M I
      HPETALASKAA M I
      MCFGALASKAA M I
      SSDTAMD   POWERNOW
    
     
  2. Ipmark

    Ipmark MDL Expert

    Jul 29, 2009
    1,594
    419
    60
    Post a screenshot of SLIC Toolkit, Advanced tab
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. doveman

    doveman MDL Member

    Apr 22, 2010
    208
    9
    10
    No better after rebooting either, so I'm going to try reflashing now.
     
  4. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    Gr8 job Doveman, glad u all square:D
     
  5. bastut

    bastut MDL Novice

    Apr 10, 2012
    1
    0
    0
    help me to solve slic not found

    hello all, i really need help.
    i see the picture from doveman, the 1st pic is SLIC DUmp Status error,
    but after that SLIC Dump status OK.
    i using del vostro V131, i had same problem with Doveman,
    any somebody tell me, how to fix that ?? :(

    i desperate with this problem.

    thx all
     
  6. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,209
    14,764
    340
    Either use Daz's loader or request for a bios mod :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...