Windows 7 DVD-R and Dual Layer Discs Burning most of the time fails

Discussion in 'Windows 7' started by bitoy25, Mar 17, 2010.

  1. bitoy25

    bitoy25 MDL Novice

    Sep 24, 2009
    30
    0
    0
    Hi...good day fellow MDLs...i just want to ask about burning issues in windows 7....coz most of the time burning DVD-R and even DL the operation fail with a time-out error...ive used Nero 8.3.2.1, Alcohol 120 and even the default burner....im burning data dvd's and image files...also i think its not on the DVD disc coz ive tried burning on windows XP and i had no problem burning the files...o_O thanks in advance...
     
  2. Michel

    Michel MDL Expert

    Jul 29, 2009
    1,711
    124
    60
    I had the same thing when i used vista all of the time, never actually tested the burner when i am on windows 7. Also the burner is brand new so that whas not the problem.
     
  3. yngdiego

    yngdiego MDL Member

    Feb 14, 2008
    117
    3
    10
    I'm using imgburn 2.5.1 and failing A LOT on DVD-DL media. Pretty solid on DVD-R media..no coasters. One time the disc burned with no errors, but most of our machines could not read it. 50-75% coaster rate with DL media. This is on a HP 8510P laptop with the built-in burner. I also tried an external Plextor DVD burner/Blu-Ray reader and it failed too.
     
  4. bitoy25

    bitoy25 MDL Novice

    Sep 24, 2009
    30
    0
    0
    thanks dgriff20 for the big help..however i have a loader activated win7...will going to the support site and request from MS for the hotfix...will deactivate my win7...or will MS discover i have a illegal copy of win7? thanks in advance...
     
  5. sangalaviral

    sangalaviral MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    286
    176
    10
    Why dont you try the MS tool for burning the DVD as well for USB mounting
     
  6. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,709
    3,066
    300
    @ bitoy25, simple just search google for KB979366 you will find links.
     
  7. poedoom

    poedoom MDL Junior Member

    Sep 15, 2007
    67
    0
    0
    ive also had issues with d/l disks, i found out eventually that updating my chipset drivers sorted the problem for me maybe because me rom is sata who knows but worth a try if all else fails
     
  8. bitoy25

    bitoy25 MDL Novice

    Sep 24, 2009
    30
    0
    0
    thanks...

    Thanks guys, Dgriff20, Searchengine, Urie, Sangalavira, Nokia97, Poedoom for the time and effort...really appreciate the big help...will try your suggestions...