Windows 7 EFI & SLIC Issue

Discussion in 'Windows 7' started by Pinknoise, Nov 10, 2012.

  1. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    I have a Windows 8 VAIO and have downgraded to Windows 7. The Phoenix / EFI tool on this site says that my bios has a Sony 2.1 marker present. Pic attached.

    Also attached is an RW Everything log.

    Windows 7 loader extreme and Daz Loader do not find the SLIC table and want to install loaders.

    Any suggestions why the SLIC isn't showing up in windows? View attachment AcpiTbls.rar SLIC.jpg
     
  2. redroad

    redroad MDL Guru

    Dec 2, 2011
    5,326
    6,009
    180
    #2 redroad, Nov 10, 2012
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  3. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    Just done another clean install. I used the OPAtool to install the sony cert and an ult key.

    Still no activation.

    Is there any tool for checking what SLIC is in place and visible to windows?
     
  4. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    Activation Status.jpg

    Attached is a photo of the three activation status windows.
     
  5. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    W7Loader.jpg

    here is a shot of Windows 7 Loader Extreme and it does not show that the BIOS has SLIC 2.1.
     
  6. anarchist9027

    anarchist9027 MDL Expert

    Oct 30, 2010
    1,320
    667
    60
    Try using Windows Loader to activate. It should solve any activation woes.
     
  7. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,642
    15,558
    340
    The SLIC table is hidden (what I got from the RW report) & must be unlocked (by any bios modder). You can use Professional or Enterprise with KMS activation or consult with the the Daz loader readme to format your HDD as MBR.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    Yes, I have tired Windows Loader and it will activate Windows, but I would rather the slic was in the bios. A few months ago a system that was activated that way (also running MSE) had its loader removed. Would rather this unit was 100%. Esp as it originally shipped with 8 Pro and downgrading is technically in the licence.

    Tito: Can it be reactivated or unhidden with the Phoenix tool or is it a mod for someone far more skilled than I.

    Also can anyone advise of how to reflash this Insyde bios. I only ask as the Flastit dos tool would not read it in the first place, so I'm doubtful it will flash it. I got this rom by using Universal BIOS Backup Toolkit.
     
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,719
    3,086
    300
    maybe but you can bet it wasn't Daz loader, and Windows 7 Loader Extreme along with opatool is outdated and does not contain latest slic files.
     
  10. Pinknoise

    Pinknoise MDL Novice

    Jan 20, 2011
    10
    0
    0
    I did try Daz loader but it bluescreened on first reboot. Whatever loader W7LX uses worked better.

    I managed to get a 7 Pro licence (Genuine) and i'm using that now.... still don't like being beaten by this bios, but as the laptop retails for £1500 sterling and its 3 days old I don't fancy flashing it unless i'm 100% certain.

    Thanks all for your input. Maybe one day I'll be able to help someone on here instead of being the one in need.