Windows 7 Pro - do I need a specific ISO?

Discussion in 'Windows 7' started by JBenal, Jul 22, 2015.

  1. JBenal

    JBenal MDL Senior Member

    Nov 2, 2009
    431
    157
    10
    So I decided to re-install Pro and try do to the GWX process. The COA lists an ISO name (I guess) under the Product key: X16-93649. Do I need that exact image to re-install and register with this key? Or will any Pro OEM image work? Searched for X16-93649 but couldn't find it by that name.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. beamslider

    beamslider MDL Senior Member

    Feb 1, 2010
    339
    95
    10
    You need an ISO of Windows Pro to activate with a Windows Pro key....Doesn't have to be a specific numbered version.

    If it is a purchased OEM Windows Key you will need to use the key to activate but the ISO of PRO doesn't have to be the specific one you mention.

    If it is a OEM computer installed originally with BIOS slic from the manufacturer you could also use Daz's loader to install key and cert after installing Windows 7. Could use PRO or other version. It wouldn't install the loader in that case just the key and cert.

    http://forums.mydigitallife.net/forums/39-Windows-Loader
     
  3. rEApEAt

    rEApEAt MDL Senior Member

    Jan 5, 2011
    355
    168
    10
    You may use any Windows 7 retail ISO as long as you delete/rename a file named ei.cfg in the ISO. If you search this you'll find plenty of information. If you still need help, just ask.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. JBenal

    JBenal MDL Senior Member

    Nov 2, 2009
    431
    157
    10
    It came preinstalled. I don't know if I ever got a disk with it. Never made a restore disk. Thanks.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. rEApEAt

    rEApEAt MDL Senior Member

    Jan 5, 2011
    355
    168
    10
    You can also use the Advanced Tokens Manager 3.5 RC5 to backup and restore your OEM reg info. You'll find this tool right here at MDL.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. drnoellyg

    drnoellyg MDL Member

    Nov 25, 2011
    166
    45
    10

    You don't need that particular version of the ISO. If you have a Windows 7 pro key, you could download a Windows 7 pro ISO and install, use your key and be done with it. Or as rEApEAt mentioned, simply download any Windows 7 ISO and remove the ei.cfg filename, this will allow you to install any version of Windows you want, of course you would choose Pro as that is the key you own.
     
  7. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,667
    270
    #7 EFA11, Jul 23, 2015
    Last edited: Jul 23, 2015
    biggest question I have is, do you need 64 bit or 32 bit? I will PM you links to both and you can choose the ISO you need from the two.

    -ed-

    you have a private message.
     
  8. JBenal

    JBenal MDL Senior Member

    Nov 2, 2009
    431
    157
    10
    Thanks to all. I have it installed and activated. Now it's waiting for GWX invitation. Yesterday it did over 300 updates totalling more than 1.2 gigs. :eek:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. coleoptere2007

    coleoptere2007 MDL Guru

    Apr 8, 2008
    2,288
    1,176
    90

    you should have used simplix pack and integrate all of them before installation :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,667
    270
  11. bgcngm

    bgcngm MDL Novice

    Jul 15, 2009
    36
    3
    0
    Not sure if anyone can help me, but I have a Vaio laptop that no longer has the recovery partition and I wanted to re-install Windows 7 in order to further upgrade to 10. The laptop has the sticker with a Windows 7 Pro OA product key. Will I be able to re-install Windows 7 using that key?
     
  12. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,709
    3,066
    300
    I would not use your OEM:COA key you can keep that for use on another computer if needed :biggrin: have a look at Multi-OEM-Project or just use Windows-Loader

    Windows loader will not actually install due to the fact you already have SLIC 2.1 in your bios so loader will only install OEM:SLP key and Matching certificate. Also you are not tied to windows 7 pro you can install ultimate if you like and it will still genuinely pre-activate. You can download latest version of windows 7 from Windows-7-ultimate-x86-x64-ISO-Download
     
  13. bgcngm

    bgcngm MDL Novice

    Jul 15, 2009
    36
    3
    0
    #13 bgcngm, Jul 31, 2015
    Last edited: Jul 31, 2015
    Thanks for the reply, but it was too late. I have already installed a Dell OEM ISO and was able to activate 7 using my COA key.

    EDIT: What good would be the key to use on another computer? Only good to use in a computer that doesn't have SLP 2.1 SLIC, right?