windows 7 - WHEA Warnings Event ID 17

Discussion in 'Windows 7' started by chamjin, Sep 18, 2009.

  1. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
    #1 chamjin, Sep 18, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Hi guys, first posting. i am constantly having this warning almost every second in event viewer... (15700+ warning and counting since 9/12)
    I have found the old post w/ exact same problem w/ similar setup who resolved it. However, mine is not getting fixed after following the exact solution. Please help~
    old post found here. http://forums.mydigitallife.net/threads/7737
    this is the warning message:
    -------------------------------------------------
    Event ID: 17
    Task Category: None
    Level: Warning
    Keywords:
    User: LOCAL SERVICE
    Computer:
    Description:
    A corrected hardware error has occurred.
    Component: PCI Express Root Port
    Error Source: Advanced Error Reporting (PCI Express)
    Bus : Device:Function: 0x0:0x3:0x0
    Vendor ID : Device ID: 0x8086:0x340e
    Class Code: 0x30400
    -------------------------------------------------
    my spec is : windows 7 ultimate rtm 64bit
    intel core i7 920 @stock
    intel motherboard dx58so w/ latest chipset driver (reinstalled today with -overide -overall command again "INF_allOS_9.1.1.1015_PV")
    xfx hd4890 crossfire w/ latest driver (catalyst 9.9 clean installed with driver sweep)
     
  2. nokia28

    nokia28 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    7
    0
    0
    No, I have not totally solved the problem. It comes up from time to time but not so often as before....
     
  3. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
    ouch. I see. thanks for the reply.

    have you tried re-installing windows ?

    this doesn't seem to be fatal warning or anything, but it still bothers me greatly...
     
  4. nokia28

    nokia28 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    7
    0
    0
    Yes, I did clean installation and tried both 32-bit and 64-bit versions. Same problem.

    No such warning notice under Vista.
     
  5. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
    :( ahh... that sucks..

    thanks nokia28. Hopefully some update in the future, will fix the warning.
     
  6. nokia28

    nokia28 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    7
    0
    0
    Waiting....... I guess it is related to ATi driver problem or Intel Bios since we have same motherboard but different display card (My one is from Asus). Let me know if you find a solution... Thanks.
     
  7. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
  8. shadowman99

    shadowman99 MDL Novice

    Apr 16, 2009
    10
    0
    0
    I had a whea called the MB manufacturing they sent me a new board,
     
  9. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
    well i updated to latest chipset driver, but it didn't help. I am not even sure what it updated.

    Good news is that at the end, i think i fixed it. It's been an hour and i am not getting that warning ever since. i manually updated the drivers that's giving me problem to microsoft ones instead of intel ones.

    Go to 'control panel' - 'device manager' - 'system devices'
    I was having an warning for both 'intel(r)5520/5500/x58 i/o hub pci express root port 3- 340a' and 'intel(r)5520/5500/x58 i/o hub pci express root port 7- 340e' , so double click one of them

    Go to driver tab and driver update, manually update, choose 'pick compatible driver from the list' or something like that. (sorry mine is Korean windows)

    In compatible drivers list, there should be ' 'intel(r)5520/5500/x58 i/o hub pci express root port 3- 340a (intel)' and 'intel(r)5520/5500/x58 i/o hub pci express root port 3- 340a (microsoft)',etc... pick microsoft one, and it will be sucessfuly updated. do this again for all other pci express root port that 's giving u error.

    Hope this helps. :)
     
  10. nokia28

    nokia28 MDL Novice

    Jul 30, 2009
    7
    0
    0
    #10 nokia28, Sep 23, 2009
    Last edited: Sep 23, 2009
    The error will appear again after resuming from "sleep" or playing HD movie (using windows media player but no problem with kmplayer), .You may try.......
     
  11. chamjin

    chamjin MDL Novice

    Sep 18, 2009
    6
    0
    0
    you are right. warning came back. bummer :(