Windows 8.1 Core activation ?!

Discussion in 'Windows 8' started by CalinTM, Oct 17, 2014.

  1. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    How do i permanent activate a windows 8.1 core ? x64 bit ?

    I need to put a windows 8.1 on a laptop, and the guy doesnt have license.
     
  2. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    You change the product key with your legit 8.x retail or oem key:
    "SLUI 2"

    AKA buy it if you want it to be permanent.
    Being as you're working on someone else's system, I'd assume you're getting paid.
    If you're getting paid, you should never be asking us how to cheat MS to make money.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    #3 CalinTM, Oct 17, 2014
    Last edited: Oct 17, 2014
    (OP)
    I didnt understant nothing, sorry...what i need to do ?

    LE: No its a family friend. Im not getting paid. So bottom line i assume there is no way to simply activate windows 8.1, permanent without a license ?
     
  4. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,363
    1,959
    90
    Without a license there's no truly permanent activation possible. The times of SLIC are over.

    Best bet is using one of the MDL KMS solutions. Some have a task refreshing activation periodically so it never runs out. This is as close to permanent as you can get (without spending $$$/€€€/¥¥¥/...).
    Normally Windows 8.1 Core doesn't support KMS, but it works nonetheless, using a KMS emulator. I recommend MTK and simply pressing the 'Easy' button.

    Oh yeah, you need to exclude the KMS stuff from Antivirus and similar programs. MS teams with security software makers and flags the files as Hacktool or similar.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Ok then, the guy uses antivirus software, so i assume there is a no go :(

    Basically if a grab another version of 8.1 to make it easier to activate, still a no go, with antivirus...
     
  6. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,363
    1,959
    90
    They want you to buy Windows, for obvious reasons.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Yep, i didnt knew until now, that there is basically no way to activate windows 8.x like win7 for example, permanent. I bought my win8 since launch day, so i ididn searched for these type of problems...

    oh well...
     
  8. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    You could try AutoKMS with Microsoft Toolkit set to Tap Adapter and just warn your friend that if he installs security software like an a/v program he can screw up the activation.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,363
    1,959
    90
    Like I said, all Windows 8.x versions can be activated by KMS. Some officially, some only by emulator. For best KMS experience aim for PRO or Enterprise, those get 180 days per activation. Core, ProWMC ond other non-VL get 30 days (8.0) or 45 days (8.1).

    You just need to exclude the AutoKMS stuff in the Antivirus so it doesn't get scanned and deleted. Needs to be done only one time. Then AutoKMS takes care of the reactivation and the counter never drops (much).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    And how AutoKMS works, its one .exe or what i didnt saw the download link here... Basically after install of windows 8.1 pro, i click on that then will activate, then exclude from antivirus scan, then what ? It will re-arm itself endless ?
     
  11. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    autokms is an activator included in Microsoft toolkit.
    get the program and it will be self-explanatory.
    it has a readme button in there somewhere that explains everything.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Ok so basically autokms works for win8.1 pro, only needs to be hidden from antivirus, is that right ?
     
  13. coleoptere2007

    coleoptere2007 MDL Guru

    Apr 8, 2008
    2,288
    1,176
    90
    not hidden but in the exception of your AV ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Also i need to set something in microsoft toolkit 2.5.2 ? Or its ready 2 go.
     
  15. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    well... I'd suggest setting it to TAP adapter in the settings. A/V programs don't seem to mess with that as much as the secohook method
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Ok, and basically i exclude from AV software, the whole toolkit. exe ?
     
  17. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    Negative, you exclude the activator (c:\windows\autokms\autokms.exe)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Oh thx for telling me :)) Lol im so noob at this things.
     
  19. CalinTM

    CalinTM MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    64
    3
    0
    Also one more dumb question. Quess its ok to browse the internet, it will not harm the activation of the win8.1 ?
     
  20. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,674
    10,073
    210
    The only things that are likely to affect the activation are upgrading to a different OS, or installing an over-zealous anti-virus program.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...