Windows 8.1 in domain

Discussion in 'Windows 8' started by trasher255, May 31, 2014.

  1. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    I've got a small network with a Windows Server 2012 and several PC's. One of these gives me trouble. It's a machine with Windows 8.1 WMC. Personal files of the user of this machine are on the server. This works with a folder redirection policy.
    This always worked nicely but since the update to 8.1 the user can not always get his files. It then takes a long time to get the folders and files displayed in file explorer and when they are, he cannot display a picture. After a timeout this error gets displayed: "There has been an error. The photo or video cannot be displayed. Errorcode 0x80004004".

    Copying the same file to his own computer works fine. Sometimes the file explorer freezes and eventually the desktop resets.

    Only a restart of the Windows 8.1 computer resolves this problem. But it returns, sometimes only once a day, sometimes more often. There are no events that point to this problem.

    Any hints are welcome.
     
  2. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,877
    2,035
    210
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    Thanks pisthai. As I wrote: there was no problem until upgrading to Windows 8.1. The server has not changed.
     
  4. SpeedDream

    SpeedDream MDL Addicted

    Feb 20, 2012
    619
    121
    30
    what about replacing wmc with enterprise
    fresh install and ent is made for networking, has all this stuff
     
  5. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,978
    1,244
    120
    I also have server and windows 8.1 and have sometimes problems connecting to my windows 8.1 but the other way around mostly works :)

    Greetz base

    Ps i have windows 8.1 enterprise :p
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,686
    10,145
    210
    Win8.x loves to randomly drop connections sometimes.
    To fix this issue you should install specific drivers for your network chipset from your motherboard manufacturer.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,877
    2,035
    210
    Running an home network with Windows Server as File/Application Server and no Active Directory Services setup, the connection will drops many times! That was intensified with the appearance of Windows 8.1!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    I have setup AD. That's why it's a domain.
     
  9. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    Will investigate this. Thanks!
     
  10. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    Updated the driver of the NIC. Tried all suggestions on the net. Nothing helps. Transfer speed fluctuates (see attachement) or even comes to a standstil and crashes File Explorer. Transfers in both directions fail. Gues I have to try a different NIC.
     

    Attached Files:

  11. murphy78

    murphy78 MDL DISM Enthusiast

    Nov 18, 2012
    6,686
    10,145
    210
    Try disabling remote connection compression thing... I forget what it's called..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. trasher255

    trasher255 MDL Member

    Jul 26, 2009
    116
    16
    10
    You mean: Remote Differential Compression (RDC)? Tried that also: no improvement.
    I think it has nothing to do with being in a domain.
    For your information: internet speed is OK at all times and CPU load is low during transfers.