Windows Home Server VAIL Activation - 1 day remaining

Discussion in 'Windows Server' started by FireSokar, Feb 3, 2010.

  1. FireSokar

    FireSokar MDL Member

    May 1, 2009
    116
    0
    10
    Windows Home Server Vail works with RemoveWAT. RemoveWAT crashes dashboard.exe has anyone found a work around for this? Is there a different method to activate?
     
  2. troels

    troels MDL Member

    May 20, 2007
    169
    30
    10
    You have 1 day until Vail TRIES to activate. When this fails you have probably 28 days left. And rearm should work, giving you 180 days in all.
     
  3. FireSokar

    FireSokar MDL Member

    May 1, 2009
    116
    0
    10
    Yeah, sorry rearm worked. Glad to see im not the only one with broken dashboard and removewat :p just use restore wat and itll get rid of the watermark still but fix dashboard.
     
  4. cybrmage

    cybrmage MDL Novice

    Oct 6, 2009
    4
    0
    0
    I have managed to activate "Vail"...

    1) Add a v2.1 SLIC to your bios
    2) Use your favorite Windows 7 activator to install the certificate that matches the SLIC you have installed
    3) Use your favorite Windows 7 activator to change the product key to a valid Windows Server 2008 R2 OEM Key
    4) reboot your machine.

    Your home server will then be activated, and everything functions correctly.
     
  5. FireSokar

    FireSokar MDL Member

    May 1, 2009
    116
    0
    10
    I have Dell 2.1 slic and cert installed, now the problem is none of the oem keys from this site will work. can you provide the last set of your key used?
     
  6. cybrmage

    cybrmage MDL Novice

    Oct 6, 2009
    4
    0
    0
    I used and Acer SLIC and cert, and used W7LXE to manually insert the Dell D7TCH key for Windows Server 2008 R2.

    My system shows that the installed edition is ServerHomePremiun activated as ServerStandard.
     
  7. troels

    troels MDL Member

    May 20, 2007
    169
    30
    10
    That's strange. I used a Dell SLIC & cert with the Dell D7TCH- key - but Vail came back with a message like: not a home server key
     
  8. FireSokar

    FireSokar MDL Member

    May 1, 2009
    116
    0
    10
    same thing here, I cant get it to activate and it is a proper 2.1 and cert as i had windows 7 activated using the same files.
     
  9. cybrmage

    cybrmage MDL Novice

    Oct 6, 2009
    4
    0
    0
  10. tester0077

    tester0077 MDL Novice

    Jul 20, 2007
    4
    0
    0
    @cybrmage

    your Method works like a charm Dell slic 2.1 with dell cert and Dell D7TCH- key installed with loader extreme edition 3.118 by Napalum. Server is activated

    Thanks

    tester0077
     
  11. troels

    troels MDL Member

    May 20, 2007
    169
    30
    10
    Yes, I was lazy and used online activation - and the simple slmgr -ipk <key> does not work either. But now Vail is activated.
     
  12. FireSokar

    FireSokar MDL Member

    May 1, 2009
    116
    0
    10
    Very odd how does this install the key? It does work but am curious how it does it different than using ipk, or windows activation.
     
  13. FormerlyMQ

    FormerlyMQ MDL Novice

    Jan 8, 2011
    4
    0
    0
    #13 FormerlyMQ, Jan 8, 2011
    Last edited: Jan 8, 2011
    edited - didnt want to hijack thread....


    move along...
     
  14. gibbo592

    gibbo592 MDL Novice

    Aug 14, 2010
    6
    0
    0
    Has anyone got Vail to activate and still keep remote desktop operational - I have tried several times no matter which activation method remote desktop is broken
     
  15. bapski

    bapski MDL Novice

    Oct 23, 2009
    44
    0
    0
    tried using HAL 7600 on WHS2011 build 7601 and it did not work. All it did was give me a black screen after rebooting after HAL 7600 install. Closest i got to making it work was when WHS2011 kept on looping trying to do REPAIR/RECOVER mode. this happened after i put in REGISTRATION keys.

    testing WHS2011 on a VM btw.
     
  16. bapski

    bapski MDL Novice

    Oct 23, 2009
    44
    0
    0
    ??? use the "VAIL" version and not the current "WHS 2011" version? i thought there is a difference between the two? with the former version SCRAPPED and the latter as the one they are going to do a FINAL release on?
     
  17. bapski

    bapski MDL Novice

    Oct 23, 2009
    44
    0
    0
    thats what i did already.. got the product key from msconnect already.
     
  18. gibbo592

    gibbo592 MDL Novice

    Aug 14, 2010
    6
    0
    0
    If the current release build 7601 is used when RTM final is released it may not be possible to do an upgrade install = waste of time and effort to get it working in the first place. Current vail key expires on 1st August, I just wondered if anyone had managed to get vail to activate so is not time bombed and yet keep remote access working ?
     
  19. MrG

    MrG MDL Addicted

    May 31, 2010
    809
    180
    30
    #19 MrG, Feb 14, 2011
    Last edited by a moderator: Feb 17, 2011
    My Remote website works now.
    I have Verizon Fios (fiber to home) w/ the ActionTec MI424-WR router.

    I had to reset the router (to defaults), forward 2 ports, turn-on UPnP & setup a static IP addy in the WHS 2011 control panel.

    It does work fine now w/ the WHS 2011 @homeserver.com url I got early on the testing of WHS.
     
  20. jdog_12345

    jdog_12345 MDL Novice

    Mar 2, 2011
    9
    0
    0
    Hello,
    I am new to the forum (hence this is post #1) so I hope you can help. I didn't even know about SLIC until yesterday so please forgive the extremely noobish questions. I just recently got a new motherboard (ASUS P5G41T-M/CSM) and I have the Vail RC installed and activated using the key I received from MS Connect. I want this to not expire so I am trying to follow you instructions here to make it a Windows Server 2008 R2 OEM key. I think I can figure out that point without a problem but my question is does the SLIC 2.1 need to exactly the same model of the motherboard? I found an SLIC 2.1 for ASUS P5G41T-M LX2 but the suffix is different. Do the SLIC's need to be exactly the same (including the suffix)? Thanks in advance for your help.