Windows Update & NoPE release

Discussion in 'Windows Vista' started by Dont stop me now, Jan 9, 2009.

  1. Dont stop me now

    Dont stop me now MDL Novice

    Jan 9, 2009
    3
    0
    0
    I've had the NoPE release for years working perfectly. I recently had to change my motherboard and decided to reinstall Vista from scratch.

    I remember that at one time I disabled one of the updates to prevent locking Vista, but I can't remember which one it was.

    Does anyone know which is the update that I have to disable so that the NoPE release continues to work?

    Thanks!
     
  2. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    492
    180
    Nope...If you changed your motherboard, why not get the bios fixed??

    Just asking, As I understand it, there is more than one update you need to avoid..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Dont stop me now

    Dont stop me now MDL Novice

    Jan 9, 2009
    3
    0
    0
    I'm not quite sure as to what "getting the BIOS fixed" means.

    Right now I'm running a fresh copy of NoPE's vista and everything is running fine. I still haven't updated Windows, which is why I know which updates to avoid.
     
  4. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    492
    180
    #4 911medic, Jan 9, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    This..is what getting the bios fixed means..Adding a slic to activate vista as if it were OEM..Asus, DELL, HP, Etc..

    Thats fair, whatever you are comfortable with.. The activators are easily dismissed by M$, so I think the updates will be getting more and more to avoid..I do not know the numbers, to be honest..

    Good Luck..:D:D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Dont stop me now

    Dont stop me now MDL Novice

    Jan 9, 2009
    3
    0
    0
    Looks interesting, but too complicated.

    I've run the NoPE release since the day it came out and the only think I disabled was one update. I *think* it is KB940510, but I'm not sure.

    I was able to get all the way to SP1 without any trouble, which is what I want to do now.