Winflash can't identify the bios onboard

Discussion in 'Windows Vista' started by xinfiyang, Jul 4, 2009.

  1. xinfiyang

    xinfiyang MDL Novice

    Jun 29, 2009
    2
    0
    0
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,644
    3,003
    300
  3. xinfiyang

    xinfiyang MDL Novice

    Jun 29, 2009
    2
    0
    0
    thanks ,i will try
     
  4. ngcyf

    ngcyf MDL Novice

    Aug 31, 2008
    3
    0
    0
    Similar problem

    Hi,

    I'm also having the same problem, after added Dell SLP and Dell SLIC2.1. Windows Vista and XP both activated fine, but now I can't reflash the BIOS again with either winflash or awdflash (under WIN98 DOS mode on a bootable USB drive). Winflash says "Onboard Bios Not Award BIOS" and awdflash just hangs after inputting the BIOS name. If I apply the usual awdflash switches in a batch file, then it just give me a blank screen. Fortunately I can reboot the computer and it's still working fine. I now can't test other SLP/SLIC.

    Is there any other way to force flash with either winflash or awdflash?
     
  5. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,644
    3,003
    300
    This is really confusing in one moment you say you have flashed the bios and XP and Vista activates so what is the problem anyway never flash from windows if you can help it as reguards to switches for awdflash try awdflash.exe /? you will get switches. As try force flash try /f:D
     
  6. firefox1337

    firefox1337 MDL Novice

    Nov 29, 2009
    22
    0
    0
    Same thing here i modified the bios on my acer with 2.1 Slic dell but if i try to flash bios now winflash says its not a award Bios.......
     
  7. el6

    el6 MDL Novice

    Jan 31, 2008
    31
    0
    0
    Try right click on winflash and "run as administrator".