WWAN MC7710 not showing up in Fujitsu Lifebook T732

Discussion in 'BIOS Mods' started by Santanu Das, Jan 2, 2018.

  1. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    Dear Team,

    I've purchased the MC7710 Card (Sierra Wireless AirPrime MC7710 3G 4G LTE/HSPA+ GPS module Unlocked) and wanted to connect to the internet through my data enabled SIM inserting into the SIM slot.

    However, the card is not even showing up in the device manager. Neither it is showing in BIOS. I understood that it may be a problem of BIOS Whitelist.

    Can you please guide me to successfully enable the Card and Connect to Internet. The details of my PC and others are given below:

    PC: Fujitsu Lifebook T732 (non-Vpro), WWAN Ready
    OS: Windows 10, Fall Creator's Update
    BIOS Version/Date: FUJITSU // Phoenix Technologies Ltd. Version 1.06, 30-08-2013
    HDD: SSD 1050GB, Crucial (upgraded from original 320GB HDD)
    RAM: 8GB
    PNP Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_1503&SUBSYS_161C10CF&REV_04\3&11583659&0&C8

    Looking forward to you kind support.
     
  2. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,661
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    I've installed the driver from Fujitsu itself. Even after that the card is not showing up.
     
  4. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,661
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    Thanks for the link. But the driver is for vPro system and didn't install. Can you please find out such executable file for non-vPro system?
     
  6. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,661
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    Upgraded to 1.07 but still no luck. MC7710 is not visible at all.
     
  8. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    What I also found that the WWAN is also not showing in BIOS. Whereas previously it was there as WWAN - enable / disable option. Please help me.
     
  9. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,661
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    I've seen that. But at least bios should show the WWAN module. WWAN Card may be blocked due to whitelisting.
     
  11. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,512
    66,661
    300
    That's why I linked to them threads. If you've read them both you'll understand that your device requires a custom BIOS and that custom BIOS can only be applied with a CH341A programmer.

    The BIOS won't always show the hardware that it's rejecting.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Santanu Das

    Santanu Das MDL Novice

    Jan 1, 2018
    7
    0
    0
    How can I export the BIOS Rom and send the same for Customisation? Any help in this regard?