X42JY BIOS recovery... Please HELP!!

Discussion in 'BIOS Mods' started by dipta18, Sep 20, 2012.

  1. dipta18

    dipta18 MDL Novice

    Sep 20, 2012
    3
    0
    0
    I updated my bios to the latest available 306 bios from asus site. Flashing went succesfully. The computer rebooted and everything worked fine. Then, I went to the the setup configuration and configured it according to my choice but forgot to load optimized defaults :wallbash:. Saved everything and then the laptop rebooted and was stuck at a blank screen. Nothing was displayed. Please tell me how to recover my bios!
     
  2. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,494
    15,279
    340
    Do you have a feature called ASUS Fancystart??
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. dipta18

    dipta18 MDL Novice

    Sep 20, 2012
    3
    0
    0
    Yes but I did not enable it the 1st time. I just forgot to f9 load optimized defaults as recommended by asus but now laptop is as useful as a brick.
     
  4. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,494
    15,279
    340
    Just plug out the HDD & battery, then start the lappy using power cable. Go to bios setup & load optimized default. Then plug hdd & battery again.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. dipta18

    dipta18 MDL Novice

    Sep 20, 2012
    3
    0
    0
    NO it doesnt boot at all. Not even POST screen.