Xsplit And OBS have a black screen when recording

Discussion in 'Windows 10' started by WardocsRevenge, Nov 17, 2014.

  1. WardocsRevenge

    WardocsRevenge MDL Expert

    Jan 13, 2012
    1,776
    590
    60
    Not sure why they do not work i reinstalled it all 5 times even removed direct x and net 3.0 with no luck does anyone have a fix?
     
  2. Espionage724

    Espionage724 MDL Addicted

    Nov 7, 2009
    903
    256
    30
    What build of OBS? Did you try both 32-bit and 64-bit binaries? Are you using the Application dropdown list to select the game you want to record, or using the hotkey hook; and if using the hotkey hook, are you pressing that key after the recording has started?

    I'm not on 10TP currently; was downloading a new iso currently though, and I have been getting into recording with OBS lately...
     
  3. WardocsRevenge

    WardocsRevenge MDL Expert

    Jan 13, 2012
    1,776
    590
    60
    obs in gen doesnt work at all no matter what
     
  4. Espionage724

    Espionage724 MDL Addicted

    Nov 7, 2009
    903
    256
    30
    #4 Espionage724, Nov 28, 2014
    Last edited: Nov 28, 2014
    OBS is working fine here with x264 encoder.

    I tried the AMD VCE build with VCE encoder, and it refused to load the plugin. Probably something AMD-related. But in any case, the standard x264 encoder was fine; recorded both gameplay and webcam for me.

    Edit: The AMD VCE build works too after installing the correct VC++ redist.
     
  5. WardocsRevenge

    WardocsRevenge MDL Expert

    Jan 13, 2012
    1,776
    590
    60
    desktop isnt working game and webcam work fine