Dell Power Edge 840

Discussion in 'Windows 7' started by hypertension6, Sep 16, 2009.

  1. hypertension6

    hypertension6 MDL Novice

    Sep 16, 2009
    3
    0
    0
    #1 hypertension6, Sep 16, 2009
    Last edited: Sep 16, 2009
    Hi ppl, kinda a newb here but this is what i've tried. I installed with the slp key and put the dell cert in and still no activation (30 days left). I think i need a bios install, but i'm worried i might not have the right one... if i install this bios everything should start to work? I'm unsure of the motherboards model number as its not marked but i know the bios is Phoenix ROM Bios Plus Version 1.10 X18. Any help would be greatly appreciated, i did find a modded bios on the forum listed with Power Edge 840 and want to give it a shot. PE840_BIOS_WIN_MOD is the filename but i'm not sure if all power edge 840's have same motherboard. Thx.


    I've now installed the bios.. and still no go on Windows 7, is this bios possibly slic 2.0? Can i not run windows 7, would windows vista work?
     
  2. hypertension6

    hypertension6 MDL Novice

    Sep 16, 2009
    3
    0
    0
    everyone to busy to give me a reply? :(
     
  3. shakeyplace

    shakeyplace MDL Addicted

    May 5, 2007
    861
    75
    30
    #3 shakeyplace, Sep 17, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2017
  4. hypertension6

    hypertension6 MDL Novice

    Sep 16, 2009
    3
    0
    0
    thx shakeyplace, look at your pm's again bro. thanks
     
  5. fatterpuddytat

    fatterpuddytat MDL Novice

    Aug 20, 2009
    7
    0
    0
  6. fatterpuddytat

    fatterpuddytat MDL Novice

    Aug 20, 2009
    7
    0
    0
    Ooooops...

    I was thinking of the PE850 - an older 1U rackmount that has not had an updated BIOS in ages.

    The 840's last BIOS was dated June 30, 2009, so it's got to be at least SLIC 2.0

    Dell still has not updated all their still being sold / still shipping machines to a BIOS that is SLIC 2.1, so if RW Everything shows that your SLIC is 2.0, chances are they will release a 2.1 SLIC BIOS before Oct 22.

    Also, if you bought your 840 without OS, or with Linux, then the SLIC may be hidden, and you need to use the asset tag utility to reset the BIOS and reveal the SLIC to the OS.
     
  7. ARMY2700

    ARMY2700 MDL Novice

    Feb 25, 2012
    4
    0
    0
    anyone have the Bios mod availabe for the PE 840? all the links are dead -

    Thanks!
     
  8. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,703
    15,868
    340
  9. ARMY2700

    ARMY2700 MDL Novice

    Feb 25, 2012
    4
    0
    0
    >>>>>update to the latest bios, then seen here

    that link is to the asset changer- what about the actual bio mod- or am i missing something?- thanks for the help Tito!
     
  10. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,703
    15,868
    340
  11. ARMY2700

    ARMY2700 MDL Novice

    Feb 25, 2012
    4
    0
    0
    ok so by that you mean the asset pass 12/31 - only that? thanks
     
  12. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,703
    15,868
    340
    You can also use the Dell BIOS Reset ISO :)
     
  13. Leolo

    Leolo MDL Member

    Jan 23, 2010
    149
    34
    10
    The A08 BIOS of Dell Poweredge 840 includes only a SLIC 2.0

    If you want to activate Windows 7 or Windows 2008 R2 you will need to mod the bios file and replace the SLIC with a 2.1 version.
     
  14. ScottAM

    ScottAM MDL Novice

    May 24, 2012
    1
    0
    0
    There was a BIOS modded by shakeyplace on sendspace back in 2009, but that link is expired or dead. Does anybody have the PE840_BIOS_WIN_MOD file that they can share?
     
  15. mod81

    mod81 MDL Novice

    Apr 27, 2011
    26
    3
    0
    As ScottAM requested, anyone got a copy of the modded Poweredge 840 bios with SLIC 2.1 as the original link is dead?
     
  16. mod81

    mod81 MDL Novice

    Apr 27, 2011
    26
    3
    0
    Has anyone sucessfully got Vista to activate on one of the Poweredge 840s? I have updated to lastest Bios A08 ran the asset pass:12/34 tool and slic tool kit now reports that there is a valid SLIC 2.0 table (pe_sc3) i installed Vista from a Dell restore DVD but its telling me that its not activated. I even downloaded another dell certifcate that came with a dumped Pe_sc3.bin file and used slmgr.vbs to install that but still not activated after reboots. Do you need a different cert than the standard one for these to activate Vista since with it being a server it was never shipped with Vista orginally?