1. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. erpsterm35

    erpsterm35 MDL Expert

    May 27, 2013
    1,225
    864
    60
    i wonder why MS has not yet made any new 1909 MVS/MSDN ISOs for July 2021
    hmmm...
     
  3. EaglePC

    EaglePC MDL Addicted

    Feb 13, 2012
    790
    314
    30
    what happen to 21/h2 no new icons or anything or is that in Win 11 hands now
     
  4. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    This is the 1903/9 aka 19H1/2 thread.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. stasio

    stasio MDL Expert

    May 3, 2007
    1,188
    1,139
    60
    Installed 18363.1679.
    Tried update with latest LCU kb5004293-x64......not applicable....:confused:
     
  7. abbodi1406

    abbodi1406 MDL KB0000001

    Feb 19, 2011
    12,611
    60,092
    340
    Install latest SSU KB5004314 first
     
  8. stasio

    stasio MDL Expert

    May 3, 2007
    1,188
    1,139
    60
    It's working.....:)
    Thx

    :worthy:
     
  9. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. erpsterm35

    erpsterm35 MDL Expert

    May 27, 2013
    1,225
    864
    60
    looks like MS has stopped making new MVS ISOs for 1909 (last ones are from Jun 2021)
    didn't make any new ones for Aug. 2021
     
  12. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. jcc2

    jcc2 MDL Junior Member

    Mar 23, 2010
    95
    32
    0
    Greetings from Lima, Peru!!!

    I am trying to help a friend who lives in a remote area of the city with a very slow internet connection.

    She is currently running Windows 10 Home Single Language (ES - MX) version 1909 build 18363.1500 and since end of may/june WU has tried to upgrade to 20H2 several times without success.

    Using remote access I have tried to do an in place upgrade using 20H2 and 21H1 UUPDUMP isos and both only offer to install keeping Personal Files only and option to keep Personal Files and Apps is greyed out. The idea is to try to keep both Personal Files and Apps because of the very slow internet access.

    Also tried to update manually to 18363.1766 manually using DISM commands and the update cabs appeared to install successfully but after restart the build stayed at 18363.1500

    Have tried to use WU troubleshooting that appeared to fix a couple of errors and also tried DISM CheckHealth/ScanHealth/RestoreHealth that found no errors but in place upgrades again only offered to keep Personal Files.

    Any ideas or suggestions to try to sort this out would be highly appreciated !

    With thanks in advance,

    JCC2
     
  14. Simple07

    Simple07 MDL Addicted

    Nov 15, 2012
    535
    199
    30
    Please notice that if you have chosen to upgrade Windows 10 using a different language than you are currently using, you will not be offered to keep Files and Apps.
    Try upgrading in smaller jumps. However, the issue of upgrading from 18363.1500 to 18363.1766 indicates that this may not solve the problem.
     
  15. jcc2

    jcc2 MDL Junior Member

    Mar 23, 2010
    95
    32
    0
    Many thanks for your answer....

    It would appear to be that there is something wrong with the language settings/configuration. At first my friend said the language was ES -ES and when tried to apply LCU to 18363.1766 it failed indicating language mismatch.
    My friend remembered laptop originally came with EN - US but it was changed to spanish. I tried the manual update to 1766 with EN - US it also failed. Then tried ES - MX and it finally it appeared to install successfully but it finally failed as well.

    I will give it a couple more tries before giving up and doing a clean install although this will be a pain in the **tt because of the slow internet connection.

    JCC2
     
  16. Simple07

    Simple07 MDL Addicted

    Nov 15, 2012
    535
    199
    30
    You could try changing the language to en-US, update, then change back to es-ES.
     
  17. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    37,385
    63,982
    450
    Afaik, 18362/3 HomeSL is not supported anymore, upgrade to any supported build of 20H1/2 / 21H1/2.

    Make sure the iso used for upgrading contains HomeSL SKU in the same es-MX language.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...