[DISCUSSION] Windows 10 Insider Preview Build 14986 (PC)

Discussion in 'Windows 10' started by Enthousiast, Dec 7, 2016.

  1. GTK48

    GTK48 MDL Senior Member

    Jun 7, 2009
    283
    87
    10
    Very help full.:worthy:
     
  2. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    6,020
    4,145
    210
    50/50
    __________
     
  3. segobi

    segobi MDL Addicted

    Jul 14, 2009
    580
    251
    30
    New build today - probability: 100%.
    New public build for insiders - probability: 50%

    :biggrin:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    34,636
    57,063
    450
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. mtt

    mtt MDL Novice

    Mar 12, 2010
    29
    8
    0
    WU does not show build 15002

    I am Insider from long time and all build installation went fine.
    For the build 14986 I had to delete "SoftwareDistribution" folder, then execute tricks to change entries in registry, I also verify my Insider account and by miracle WU find build 14986, and installation was ok.


    But now with build 15002 WU does not show update for 15002!

    Is there something else I can do?
     
  6. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    34,636
    57,063
    450
    Maybe obvious questions but are you still logged in as insider (or at the insider app) and on the fast ring? On what build are you on now?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. mtt

    mtt MDL Novice

    Mar 12, 2010
    29
    8
    0
    #808 mtt, Jan 12, 2017
    Last edited: Jan 12, 2017
    Thank you answering,
    Yes i am an insider, my MS insider account is activated an on Fast ring.
    I am on build 14986.rs_prelease 161202-1928




    Where do I check: are you still logged in as insider (or at the insider app)
     
  8. rfk_blackswan

    rfk_blackswan MDL Novice

    Feb 9, 2017
    1
    0
    0
    Hi,

    I have tested tried to build my ISO like you but in French with the folder "12a3550fe542dbb2aee89f93ccb177f6" from my C:\windows\softwaredistribution\downloads and put the files from it into uup folder and used the script to convert to ISO.
    I got an error while Microsoft.Security.ApplicationId.Wizards.AutomaticRuleGenerationWizard.resources.dll is missing but the convertion still going forward... At the end, it created the ISO named 15031.0.170204-1546.RS2_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_FR-FR.ISO.

    So it look so far good and setup work well.

    Thanks very much for your great tips while i wasn't able to find any French ESD or uup files on forum. :clap: :worthy:
     
  9. tramp20

    tramp20 MDL Novice

    Aug 28, 2008
    39
    5
    0
    Hi,
    I tried to convert my UUP files to ISO (with the latest decrypt-multi-release_2.7z but I get always an error (I had this already with 15048):

    ===============================================================================
    Creating boot.wim . . .
    ===============================================================================

    Using LZX compression with 4 threads
    Archiving file data: 891 MiB of 891 MiB (100%) done

    ===============================================================================
    Creating install.esd . . .
    ===============================================================================

    [ERROR] "\Windows\InfusedApps\Packages\Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.7926.5925.0_x64__8wekyb3d8bbwe\mso20imm.dll": blob not found
    SHA-1 message digest of missing blob:
    dcdc7c78004e6107da861671fb3ef606cabc3a44
    ERROR: If this is a delta WIM, use the --ref argument to specify the WIM(s) on which it is based.
    ERROR: Exiting with error code 55:
    A file resource needed to complete the operation was missing from the WIM.

    Errors were reported during export.

    I don't know where to search.

    Thank you.
     
  10. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    6,020
    4,145
    210
    Why you asking in this old thread?

    I had the same problem yesterday with 15055, ended up because the files I was using were bad, I had copied them out of SoftwareDistribution download folder to the desktop, but something must have corrupted or was missing

    So I just moved the files directly from SoftwareDistribution download into the UUP convert folder and it worked fine
     
  11. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    34,636
    57,063
    450
    The file names/paths are to long to use them in a folder on the desktop.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    6,020
    4,145
    210
    I moved the files from the softwaredistribution download folder directly into the UUP decryptor on the desktop and it worked fine

    It only had problems trying to copy them into a new folder on the desktop for some reason
     
  13. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    6,020
    4,145
    210
    Cut and pasted the actual files to the decrypter folder

    The upgrade failed after I did that and I had to download 15055 again, so the files were definitely moved
     
  14. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    34,636
    57,063
    450
    #815 Enthousiast, Mar 11, 2017
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. tramp20

    tramp20 MDL Novice

    Aug 28, 2008
    39
    5
    0

    I did every try exactly like you but I get always this blob error if I use my own downloaded files.
    I am using the TC since many years :)

    If I use the (en-US) uup files from wazor then converting to ISO is fine.
     
  16. abbodi1406

    abbodi1406 MDL KB0000001

    Feb 19, 2011
    11,826
    53,412
    340
    Did you try to paste the download directory path instead copying it?
     
  17. tramp20

    tramp20 MDL Novice

    Aug 28, 2008
    39
    5
    0
    Yes, I tried all possibilities :-(

    Today on another PC I downloaded the update from 15048 to 15055 (de-DE) online and tried to convert uup -> ISO with all decryptors I could found but I always get this error again:
    [ERROR] "\Windows\InfusedApps\Packages\Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.7926.5925.0_x64__8wekyb3d8bbwe\mso20imm.dll": blob not found

    With the UUP files (en-US) from Wazor I have no problem.

    The missing file Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.7926.5925.0_x64__8wekyb3d8bbwe\mso20imm.dll does really exist.

    Could your converters have a problem with de-DE?
     
  18. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    34,636
    57,063
    450
    To compare you shouldn't use wzor's UUP files but mine, you've downloaded the delta UUP de-DE files, it seems, and abbodi1406 should be able to handle them (es-es also gets an error, dutch and en-us not).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. tramp20

    tramp20 MDL Novice

    Aug 28, 2008
    39
    5
    0
    #820 tramp20, Mar 12, 2017
    Last edited: Mar 12, 2017
    Obviously decrypt-multi-release cannot handle de-DE too.