[DISCUSSION] Windows 10 Insider Preview Build 17618 (PC) [FAST SKIP - RS_Prerelease]

Discussion in 'Windows 10' started by Enthousiast, Mar 7, 2018.

  1. TheRocket

    TheRocket MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    67
    9
    0
    #41 TheRocket, Mar 8, 2018
    Last edited: Mar 8, 2018
    Sorted - it's MS being really really stupid …
    There's now a Settings > App permissions > Choose which apps can access ... your Email / your Calendar etc.
    And the default settings are that the Mail app cannot access Email or Calendar !
     
  2. MELERIX

    MELERIX MDL Expert

    Nov 7, 2011
    1,111
    567
    60
    for me is ok by default, it have access.

    maybe you had it disabled previously ?
     
  3. DeadMan

    DeadMan MDL Junior Member

    Aug 11, 2009
    72
    2
    0
    For anyone else who has Kaspersky Total Security 2018 installed you may have to wait for a fix either from MS or Kaspersky as installing this update causes a kmode unhandled exception at boot time (klbackupdisk.sys is the culprit). I've rolled back to the previous Win10 build for now.
     
  4. MELERIX

    MELERIX MDL Expert

    Nov 7, 2011
    1,111
    567
    60
    since 2014 Microsoft told us to avoid using third part AV in Windows 10 Insider Builds, due the kernel changes could not be compatible with AV kerner modules.
     
  5. BlackScout

    BlackScout MDL Junior Member

    Aug 4, 2016
    59
    45
    0
    Ehh, I don't think so. I mean, I got the build through Windows Update and all.
     
  6. TheRocket

    TheRocket MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    67
    9
    0
    Nope - this was a clean install - so I got the defaults
    When I added (other) accounts, the mail app did not prompt me to un-block the app - it simply repeatedly asked for permission (and eventually "gave up" asking)
    Same happened on my PC, an also on my laptop
     
  7. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    324
    162
    10
    I have just installed this build in a vm but i don't have the sets option. Any way to enable it?
     
  8. brownimfc

    brownimfc MDL Senior Member

    Jan 25, 2015
    328
    94
    10
  9. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    324
    162
    10
    Nope. I don't have that option. Clean build 17618 installed built from uup
     
  10. SAM-R

    SAM-R MDL Guru

    Mar 21, 2015
    4,244
    3,768
    150
    Try this
    Sets.png
     
  11. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    324
    162
    10
    @SAM-R

    no luck, doesn't work.
     
  12. brownimfc

    brownimfc MDL Senior Member

    Jan 25, 2015
    328
    94
    10
    @nechrist I've added a screenshot to my previous post showing where it lives in the offchance it'll help other people.
     
  13. nechrist

    nechrist MDL Guide Pack

    Apr 24, 2010
    324
    162
    10
    I don't have that option at all.
     
  14. MrG

    MrG MDL Expert

    May 31, 2010
    1,049
    297
    60
    Mine was set as the default
    28 b17618 x64_ 2bMiac_ 2Tabs_ 2.jpg
     
  15. coggy9

    coggy9 MDL Novice

    Mar 16, 2011
    35
    8
    0
    Thank you, that enabled Sets for me. Explorer tabs are nice, but there is no way to save sets yet, and Windows doesn't automatically save like its supported to.
     
  16. WindowsGeek

    WindowsGeek MDL Addicted

    Jun 30, 2015
    908
    179
    30
    :)Edge bug continues as u can see I put the smiley face at the end of the sentence, but it keeps appearing in the front of the sentence.
     
  17. cuteee

    cuteee MDL Guru

    Oct 13, 2012
    4,618
    697
    150
    I hope to see Sets next build.
     
  18. Mrox2

    Mrox2 MDL Senior Member

    Jul 25, 2014
    273
    39
    10
    No sets for me.
    I'm in the insider program and even tried the registry trick, no sets and no option in settings either.
    Any idea?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. windows builder

    windows builder MDL Expert

    Sep 13, 2017
    1,876
    1,151
    60
    Ctrl+double click?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...