[DISCUSSION] Windows 10 Insider Preview Build 18956.1000 (PC) [FAST & SKIP - rs_prerelease]

Discussion in 'Windows 10' started by Enthousiast, Aug 7, 2019.

  1. oilernut

    oilernut MDL Member

    Jul 8, 2007
    223
    180
    10
    Tried that, still was giving an error on the file path, looks like it exceeds the 255 character limit. Turned on the LongPathsEnabled option in regedit and it works now.

    Thanks.
     
  2. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    22,482
    31,156
    390
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. MELERIX

    MELERIX MDL Addicted

    Nov 7, 2011
    949
    433
    30
    then make a report in Feedback Hub app, and share the link here, so anyone that have the same issue can upvote and it will be resolved more fastly.
     
  4. WindowsGeek

    WindowsGeek MDL Addicted

    Jun 30, 2015
    636
    128
    30
    Is the install bug still here? let me just go manual install save some time;)
     
  5. WindowsGeek

    WindowsGeek MDL Addicted

    Jun 30, 2015
    636
    128
    30
    I think WU is working.
     
  6. WindowsGeek

    WindowsGeek MDL Addicted

    Jun 30, 2015
    636
    128
    30
    sorry for the double post.
     
  7. tonyh2004

    tonyh2004 MDL Member

    Aug 2, 2011
    161
    37
    10
    just updated to this build with WU no problem
     
  8. MrG

    MrG MDL Addicted

    May 31, 2010
    948
    240
    30
    #28 MrG, Aug 8, 2019
    Last edited: Aug 8, 2019
    My WU install from b19845 after WU began, DL 2x & reinstalled 3x before completing.
    Last WU (b19845) install took 40 minutes, this one took 65 minutes.

    Edit: SB b18945
     
  9. windows builder

    windows builder MDL Expert

    Sep 13, 2017
    1,097
    577
    60
    18945 ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. windows builder

    windows builder MDL Expert

    Sep 13, 2017
    1,097
    577
    60
    Where is Cortana?

    2019-08-08 001.png
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. cuteee

    cuteee MDL Guru

    Oct 13, 2012
    3,842
    539
    120
    I never had Cortana in he-il (Only when I change the display language to en-us).
    :)
     
  12. MS_User

    MS_User MDL Guru

    Nov 30, 2014
    3,234
    624
    120
    hows this build looking?
     
  13. drew84

    drew84 MDL Addicted

    Mar 13, 2014
    522
    975
    30
    Seriously 20 mins..... I am running a system with a threadripper 2950x and it took me 29mins (longest update ever)

    1st Phase 15 mins..
    2nd Phase 09 mins
    3rd Phase 02 mins
    4th Phase 03 minutes, and I still had to re-install my graphics driver 3 minutes

    ...so to desktop 32 mins....

    by the way OS drive samsung 512gb 2000/1800 R/W
    .. installation drive 2 samsung 512gb Raid 0 .... 3800/3400 R/W

    ... again 20mins... I am obviously doing some thing wrong
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. okaussie3

    okaussie3 MDL Novice

    May 23, 2017
    14
    2
    0
    Does anyone know how to bring back the items on the left side of File Explorer when it starts??? I mean items such as disk drives, Quick Access, Network?

    This build seems to have removed mine and I have looked and can't find how to restore that back.

    I also had to reinstall the Windows Media Player as the DLNA streaming option. But since I have the above problem, it does not show up..

    TIA

    Bill
     
  15. kosta20071

    kosta20071 MDL Addicted

    Jan 8, 2012
    586
    354
    30
    #35 kosta20071, Aug 8, 2019
    Last edited: Aug 8, 2019
    Maybe because I have 1GB\s internet connection so downloading takes 2 mins tops maybe less . I would say it took me 19 mins overall. Once I saw a new build I first posted here (20:01) then started downloading and installing, after upgrade was done and everything was up, I checked the exact time I had posted about a new build availability earlier, and posted on this thread (20:22) how much time it took me, was exactly 20 mins (21 mins - posting =20\19mins):rolleyes:
     
  16. drew84

    drew84 MDL Addicted

    Mar 13, 2014
    522
    975
    30
    The speed of your internet connection has nothing to do with the ability of your hardware to update your system....
    It takes me about 4 minutes to download the required files from UUP Dump. 13 minutes to create custom ISO and then the rest..... (29 mins).....

    ... just interested in your hardware
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. kosta20071

    kosta20071 MDL Addicted

    Jan 8, 2012
    586
    354
    30
    Yours is better. I have i7 7700K@5.1Ghz , Samsung 970 EVO PLUS 500GB NVME (which is one of the fastest) , 16GB ram @3100Mhz , Nvidia 1080GTX . I also closed the browser , maybe you had some workload during ISO preparation , maybe you have some devices which takes more time during the setup to install
     
  18. okaussie3

    okaussie3 MDL Novice

    May 23, 2017
    14
    2
    0


    I fixed it. The Navigation Pane was turned off. Turned it back on and whalal I got my devices back
     
  19. Leopeva64

    Leopeva64 MDL Addicted

    Oct 4, 2016
    899
    728
    30