Force Phonix bios update?

Discussion in 'Windows 7' started by wilx, Aug 9, 2009.

  1. wilx

    wilx MDL Novice

    Mar 5, 2008
    45
    0
    0
    Hi
    I'm trying to put in a slic 2.1 mod in myToshiba Satellite A100, posted in another thread on here, but when I use the WinPhlash to put the bios on, it (correctly) tells me the version I'm going to put on is the same as installed, and won't put it on. Anyone know how to force it to take the bios


    TIA
     
  2. dareckibmw

    dareckibmw MDL Expert

    Jun 16, 2009
    1,184
    1,243
    60
    Yep, same thing happened to me on A135-S4487.
    This is what I did:
    Downgraded bios to v.1.60 (which was the original), then flashed again with new one 1.90 (SLIC2.1 modded by 911medic) .... :rolleyes:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. arrows

    arrows MDL Member

    Jul 29, 2009
    111
    11
    10
    #3 arrows, Aug 9, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  4. secr9tos

    secr9tos MDL Addicted

    Jul 28, 2009
    999
    133
    30
    I recommend using phlash16 in DOS mode rather than WinPlash
     
  5. dareckibmw

    dareckibmw MDL Expert

    Jun 16, 2009
    1,184
    1,243
    60
    Sure thing, ...will do that when I stop for fuel ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. wilx

    wilx MDL Novice

    Mar 5, 2008
    45
    0
    0
    Hi, thanks for your reply. I can't go back to an earlier bios cos there isn't one. Where do I get phlash16 from? will this let me force it?

    Cheers
     
  7. arrows

    arrows MDL Member

    Jul 29, 2009
    111
    11
    10
    #7 arrows, Aug 9, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  8. dareckibmw

    dareckibmw MDL Expert

    Jun 16, 2009
    1,184
    1,243
    60
    I thought I couldn't go back either, I guess I was wrong :p
    Just find old one (Google it if you have to) ....same way as I did and it worked.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. wilx

    wilx MDL Novice

    Mar 5, 2008
    45
    0
    0
    Hi, I renamed
    using phlash16 doesn't work says file does not contain required module, ( I renamed S10GM600.ROM rom.wph) I have done a search for an older bios, but still no luck. Is there anyway I can fool it or edit the WfS10.vbs to change the switches on the winflash command?

    Cheers
     
  10. arrows

    arrows MDL Member

    Jul 29, 2009
    111
    11
    10
    I think the best thing you can do, ask Yen (not online now) He is the Phoenix expert.
     
  11. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    491
    180
    Hehe..I really not here, just a spectre......:eek:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. wilx

    wilx MDL Novice

    Mar 5, 2008
    45
    0
    0
    Hi ,
    On your advice I contacted Yen, and he told me how to bring up advanced options to force a flash. Thanks Yen, you are the man! I will try when I get home, but I can now see the advanced options , but don't want to flash it from work by remote desktop, as I'm sure a reboot will be required.


    This is what Yen said:-

    ***********************************************
    Edit the PHLASH.INI of winphlash with notepad.

    [UI]
    advanced=1

    If this section not exists, just write it.
    press now enabled advanced option button, untick:

    -flash only if bios version is different
    -flash only if bios version is newer than system
    -verify bios checksum
    -verify bios part number

    tick
    -verify block after programming.


    ******************************************************

    Hope this may help others searching for it!