Getting Ethernet problems

Discussion in 'Windows 10' started by antonio8909, Mar 27, 2021.

  1. antonio8909

    antonio8909 MDL Guru

    Feb 16, 2014
    2,862
    1,364
    90
    I tried setting the Full Duplex by hand but sometimes it juts gets 100Mb again
     
  2. nanoquarks

    nanoquarks MDL Novice

    Jan 8, 2015
    17
    4
    0
    I have already so many problems because of cables, normally it's either the cable itself or the connector.

    Probably the cable just over-qualified or just broken.

    Have you tried to exchange cable port into unusable one in the switch?
     
  3. antonio8909

    antonio8909 MDL Guru

    Feb 16, 2014
    2,862
    1,364
    90
    I've just changed the cable to a new port. Allow me some hours to check it and I'll be back

    Thanks
     
  4. angel1610

    angel1610 MDL Member

    Apr 4, 2009
    124
    6
    10
    What I did is reinstall the driver and uncheck all in power management in device manager under your ethernet card.
     
  5. boe323

    boe323 MDL Member

    Jul 19, 2011
    135
    18
    10
    Try turning off idle link speed. Or get intel proset pcie ethernet, realtek are so iffy
     
  6. antonio8909

    antonio8909 MDL Guru

    Feb 16, 2014
    2,862
    1,364
    90
    Quick update: At the moment it works at 1Gbps. I'm still monitoring this issue. I hope it remains working as usual.
     
  7. BogusByte

    BogusByte MDL Novice

    Sep 30, 2016
    25
    11
    0
    I had a similar problem.... turn out it was the cable that was bad...
    It tested ok for continuety, but it seems the crossover noice was to high for 1Ghz spec....so the controller downgraded the speed like you describe...
    Just get another cable(less fancy, blingless) of a normal type :)

    Dont by ethernet cables by looks or on ebay/aliexpress.... they are in most cases just junk...