Help asap

Discussion in 'Windows 7' started by Angeloff1337, Jan 12, 2016.

  1. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    Guys please help me i got brand new PC and i downloaded clean windows 7 and when i try to install it it get to stage `completing installation`then it freeze i can't move my mouse or anything...Also when i restart pc it says an error occurred,i tried 3 times and it doesn't work...Please help
     
  2. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    Have you try to start in Save Mode? If it's a Driver problem, the machine may start in Save Mode by use the F8 method. Then you have the ability for to install the original drivers for your hardware. I would try that!!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    When i try to start in safe mode i get error saying:The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error.Windows installation cannot proceed.To install Windows,click `ÒK``to restored the computer and then restart the installation.When i press ok system restart and i get same error over and over again.
     
  4. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    OK, had you formatted the HDD fully? And, is that the only HDD in that machine?

    If you have more than one HDD in Computer, disconnect those other('s) and keep only that connected which should have the OS.

    For to avoid more problems, check in BIOS first that you use Legacy HDD Mode and not UEFI! Have AHCI enabled in BIOS as well.

    Try install again, after fully formatting the HDD, best would be zeroing first (Low Level Format).

    Also please post your full Hardware info with Model numbers!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    What do you mean have you formatted HDD fully?I don't understand any of this stuff.I just bought brand new pc without any system inside,burned windows on USB and tried to install but i get this error-
    AMD Radeon R7 Series 2GB
    AMD A8 7600 3.8GHz Turbo - 4 kärnor
    Kingston HyperX 8GB 1866MHz
    Seagate 1000GB 7200RPM 64MB
     
  6. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    Thanks.

    What Mainboard you have?? exact Model and version please

    Start the computer and go into BIOS by pressing the DEL (Delete) key.
    • First, set the BIOS to Best Performance Mode
    • Than: Search for the HDD Mode and set to Legacy
    • in SATA set the HDD mode to AHCI
    • press F10
    • press Save
    • Restart

    Note: As I didn't know what MB you have, I could not tell the real figure!!

    How you'd created the USB Stick, with which apps?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    Motherboard: Gigabyte GA-F2A68HM-DS2 FM2
    Cant find where to se BIOS to best performance mode.
    I set hdd more to legacy
    i set HDD mode to AHCI and now i am trying to install again.

    I created usb with app called superiso i think but i am not sure.
     
  8. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    You should have a Manual for the MB!! I'll look online for it and download now.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    Thats bro,i was waiting for this pc 30 days and now that i finally got it i am having trouble installing it...
     
  10. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    After doing what you told me i tried installing again and during completing installation step my pc restarted and when it restarted it ask me to install win 7 all over again like i am booting it for the first time.Then i removed USB and restarted again and i got completing installation screen back but it froze at completing installation step....Also when i booted it without USB i saw there are 3 Windows sevens and it asks me to choose 1.How do i delete that
     
  11. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    OK, in BIOS id a point called Windows 8 Features! Here you have to go and then open first CMS Support and set to Never, then open Boot Mode Selection and you have to select Legacy Only! In the MB's Manual it's on Page 23

    On that same page is a point Fast Boot, you may have to disable Fast Boot and for sure you could not use Ultra Fast Boot either!!

    If you'll install Windows 10, then you could use UEFI Mode but in Windows 7!

    And I'm sorry, for me it's after midnight already and I've to go to bed now. I've to wake up at 4:30 because I've to work!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,814
    1,997
    210
    Maybe you have set the USB Stick as first boot, that you have to change to your HDD a first boot device!! If you didn't do that, the computer will all times try to start from USB iof a Stick is in a USB Port!!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,709
    3,066
    300
  14. Mutagen

    Mutagen MDL Addicted

    Feb 18, 2013
    579
    122
    30
    #14 Mutagen, Jan 12, 2016
    Last edited: Jan 12, 2016
    You say you downloaded a clean Win 7 OS. From where? Did you verify the image?

    One corrupted byte and you'll be fighting it forever.
     
  15. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    digital river,i can't post links
     
  16. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    I started install again when i reached completing installation part my pc restarted then screen which says install now pop up like i am booting for the first time.Then i entered bios and se boot priority to hard drive then it got back to completing installation screen and froze again.I don't know what to do...
     
  17. Angeloff1337

    Angeloff1337 MDL Novice

    Dec 27, 2015
    27
    2
    0
    check my newest reply
     
  18. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,709
    3,066
    300