How do OEMs like Dell license their machines - all about asset tags

Discussion in 'Windows Vista' started by Yen, Nov 10, 2008.

  1. kidrock

    kidrock MDL Novice

    Jun 2, 2009
    3
    0
    0
    Versions of Asset and where to locate?

    Hi folks, great info on this thread but I have one question maybe someone can help with

    Does it matter what version of asset.exe is used? I realise that its included on the Drivers/Diagnostics disk that comes with each machine but what if we haven't got this CD? How do I locate this on Dell's site? Is it included with a specific driver download or what is the exact location of the tool? Does anyone know?

    I have a Poweredge T110 that needs updated but I haven't the drivers cd so just unsure if I need a specific download for that server, or do I just use the asset.exe that is mentioned at start of this thread?

    Any help appreciated, keep up the good work :biggrin:
     
  2. yeniceli2001

    yeniceli2001 MDL Novice

    Jun 8, 2010
    2
    0
    0
    dell isnpiron n5110 (core i7)

    dear guys tnx for it but i dont know if i did or not, i downloaded the iso and i booted my dell with it and i changed my service tag with same one, and i checked my slic, slic shows it is 2,1, just i changed the key and it is activated but everyone is telling " after service tag changing it must boot in maintanence mode and u must enter pass 12/31" but i havent seen any of assest 12/31 or any but now it is activated but my bios is a07(latest),

    did i managed it or not?
     
  3. w_bufffet

    w_bufffet MDL Junior Member

    Oct 22, 2009
    73
    0
    0
    Just tried this on a brand new R710 server (Aug 2011) and it worked like a charm!
     
  4. Toprak

    Toprak MDL Novice

    Aug 4, 2009
    17
    1
    0
    Dell R210 II Server & Windows 2008 R2 Standart

    Asset pass:12/31 working perfectly :cool:
     
  5. techman

    techman MDL Novice

    Dec 19, 2009
    1
    1
    0
    Dell Inspiron Switch N5110

    Came with FreeDos and SLIC2.1 was locked.

    I just followed the steps mentioned earlier in this thread and it works.

    - Boot with DellBiosResetCd (CD iso download link is in this thread)
    - Then say "yes" to change service tag? question.
    - Enter your current service tag as new service tag (current service tag is shown).
    - After service tag change, you will go into command prompt
    - Type asset PASS:12/31 and hit Enter to change asset tag (I don't know if this is necessary).

    Restart... and you have SLIC2.1

    Thanks to Danmyd, pantosije, Mudy75
     
  6. Apa_Cska

    Apa_Cska MDL Novice

    Jul 20, 2011
    6
    2
    0
    Brand new DELL Poweredge T110 II (C202 chipset):

    ASSET PASS:12/31
    was ok!!!! :worthy:

    I'v just put into the server an SSD bootdisk from my Z68 pc with 2008 R2 standard system.
    At first it asked for activating in 3 days, but after the ASSET trick it turned to activated state.

    (I replaced the G850 to E31230, and inserted two Kingston KVR1333D3E9S/4G ECC ram, so it is a really powerful RIP SERVER now;))

    Ap
     
  7. floodtool

    floodtool MDL Novice

    Aug 2, 2009
    8
    0
    0
    Hi Guys,

    Got an Dell Inspiron 530s. Have tried changing the service tag as well as the asset tag as described in earlier posts. Neither, setting the asset tag to PASS:12/31 or PASS:12/34 unlocks the slic table. Used the fasset and the asset108 utilities that came with the dell resource CD.
    Any ideas, whats going wrong??

    Thanks.
     
  8. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,940
    16,762
    340
  9. floodtool

    floodtool MDL Novice

    Aug 2, 2009
    8
    0
    0
    Hi,

    thanks for advising. The problem is that flashing the bios doesn't really help, becuz the slic table doesn't show up. i guess i need to unlock the slic table before flashing -- or am i wrong (have already tried flashing a couple of times without any luck o_O
     
  10. basoff1966

    basoff1966 MDL Novice

    Jun 1, 2011
    4
    0
    0
    Dell N7010 i5 .
    I make CD and USB with boot DOS 6.22 and Win98.(from DellBIOSReset )
    Svctag ver. 3.3 and 3.4
    BIOS A05 ,after A11.
    The result is the same - system stoped , as only run svctag.exe and answer Y.
    What to do? When mistake? Dell N5010 - worked.
     
  11. tedappleberry

    tedappleberry MDL Novice

    Feb 22, 2012
    14
    0
    0
    Followed these instructions to a T, long after many other failed attempts using various methods including Daz which I later uninstalled.

    1. asset Pass:12/31 -> OK!
    2. Add Dell Certificate with Opatool
    3. Entered Server 2008 Key with Opatool

    Rebooted, am still being told Server is not Genunine, watermark, etc.. This server is heavily configured and would love to be able to get this registered if possible. It's a Dell Poweredge. SVCTAG.EXE would not run, produced errors as did the DELL BIOS RESET CD. Thanks for all your help.
    Thanks..
     
  12. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,940
    16,762
    340
    Post a MGADIAG report.
     
  13. tedappleberry

    tedappleberry MDL Novice

    Feb 22, 2012
    14
    0
    0
    Diagnostic Report (1.9.0027.0):
    -----------------------------------------
    Windows Validation Data-->


    Validation Code: 50
    Cached Online Validation Code: N/A, hr = 0xc004f012
    Windows Product Key: *****-*****-4P7YF-8D4J7-7TCWD
    Windows Product Key Hash: e1FDro8PJG7BRHdyXnIhRZiDVTk=
    Windows Product ID: 00486-OEM-8400691-20006
    Windows Product ID Type: 2
    Windows License Type: OEM SLP
    Windows OS version: 6.1.7601.2.00030112.1.0.010
    ID: {DB3D8732-DFCB-4307-B900-8EDD9E50D987}(1)
    Is Admin: Yes
    TestCab: 0x0
    LegitcheckControl ActiveX: N/A, hr = 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Product Name: Windows Server 2008 R2 Enterprise
    Architecture: 0x00000009
    Build lab: 7601.win7sp1_gdr.120330-1504
    TTS Error:
    Validation Diagnostic:
    Resolution Status: N/A


    Vista WgaER Data-->
    ThreatID(s): N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002


    Windows XP Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    File Exists: No
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    WgaTray.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    WgaLogon.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002


    OGA Notifications Data-->
    Cached Result: N/A, hr = 0x80070002
    Version: N/A, hr = 0x80070002
    OGAExec.exe Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    OGAAddin.dll Signed By: N/A, hr = 0x80070002


    OGA Data-->
    Office Status: 109 N/A
    OGA Version: N/A, 0x80070002
    Signed By: N/A, hr = 0x80070002
    Office Diagnostics: B4D0AA8B-604-645_025D1FF3-364-80041010_025D1FF3-229-80041010_025D1FF3-230-1_025D1FF3-517-80040154_025D1FF3-237-80040154_025D1FF3-238-2_025D1FF3-244-80070002_025D1FF3-258-3


    Browser Data-->
    Proxy settings: N/A
    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Win32)
    Default Browser: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe
    Download signed ActiveX controls: Prompt
    Download unsigned ActiveX controls: Disabled
    Run ActiveX controls and plug-ins: Allowed
    Initialize and script ActiveX controls not marked as safe: Disabled
    Allow scripting of Internet Explorer Webbrowser control: Disabled
    Active scripting: Allowed
    Script ActiveX controls marked as safe for scripting: Allowed


    File Scan Data-->
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watadminsvc.exe[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\npwatweb.dll[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watux.exe[Hr = 0x80070003]
    File Mismatch: C:\Windows\system32\wat\watweb.dll[Hr = 0x80070003]


    Other data-->
    Office Details: <GenuineResults><MachineData><UGUID>{DB3D8732-DFCB-4307-B900-8EDD9E50D987}</UGUID><Version>1.9.0027.0</Version><OS>6.1.7601.2.00030112.1.0.010</OS><Architecture>x64</Architecture><PKey>*****-*****-*****-*****-7TCWD</PKey><PID>00486-OEM-8400691-20006</PID><PIDType>2</PIDType><SID>S-1-5-21-3457566212-3341737517-73904912</SID><SYSTEM><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Model>PowerEdge R510</Model></SYSTEM><BIOS><Manufacturer>Dell Inc.</Manufacturer><Version>1.9.0</Version><SMBIOSVersion major="2" minor="6"/><Date>20111021000000.000000+000</Date></BIOS><HWID>7B383C07018400F4</HWID><UserLCID>0409</UserLCID><SystemLCID>0409</SystemLCID><TimeZone>Pacific Standard Time(GMT-08:00)</TimeZone><iJoin>1</iJoin><SBID><stat>3</stat><msppid></msppid><name></name><model></model></SBID><OEM><OEMID>DELL </OEMID><OEMTableID>PE_SC3 </OEMTableID></OEM><GANotification/></MachineData><Software><Office><Result>109</Result><Products/><Applications/></Office></Software></GenuineResults>


    Spsys.log Content: 0x80070002


    Licensing Data-->
    Software licensing service version: 6.1.7601.17514


    Name: Windows Server(R), ServerEnterprise edition
    Description: Windows Operating System - Windows Server(R), OEM_SLP channel
    Activation ID: ea36520d-fbfe-4042-acd8-fe926781b615
    Application ID: 55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f
    Extended PID: 00486-00168-006-920006-02-1033-7601.0000-1312012
    Installation ID: 014006985291557231383793868033479550439881756334278601
    Partial Product Key: 7TCWD
    License Status: Notification
    Notification Reason: 0xC004F059.
    Remaining Windows rearm count: 2
    Trusted time: 5/24/2012 4:33:14 PM


    Windows Activation Technologies-->
    HrOffline: 0x00000000
    HrOnline: N/A
    HealthStatus: 0x0000000000000000
    Event Time Stamp: N/A
    ActiveX: Not Registered - 0x80040154
    Admin Service: Not Registered - 0x80040154
    HealthStatus Bitmask Output:




    HWID Data-->
    HWID Hash Current: MgAAAAEABAABAAEAAQAAAAAAAgABAAEAln3KfzZwVKIEKIQ0RrxsFY4DlKvQzFxdgig=


    OEM Activation 1.0 Data-->
    N/A


    OEM Activation 2.0 Data-->
    BIOS valid for OA 2.0: no, invalid SLIC table
    Windows marker version: N/A
    OEMID and OEMTableID Consistent: N/A
    BIOS Information:
    ACPI Table NameOEMID ValueOEMTableID Value
    APICDELL PE_SC3
    FACPDELL PE_SC3
    SRATDELL PE_SC3
    HPETDELL PE_SC3
    MCFGDELL PE_SC3
    SPCRDELL PE_SC3
    DM__DELL PE_SC3
    WD__DELL PE_SC3
    SLICDELL PE_SC3
    ERSTDELL PE_SC3
    HESTDELL PE_SC3
    BERTDELL PE_SC3
    EINJDELL PE_SC3
    TCPADELL PE_SC3
    SSDTINTELPPM RCM
     
  14. tedappleberry

    tedappleberry MDL Novice

    Feb 22, 2012
    14
    0
    0
    Any love here guys? Would like to figure out how to get 2008 R2 on this Poweredge.
    Thanks!
     
  15. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,940
    16,762
    340
  16. mcl

    mcl MDL Junior Member

    Apr 17, 2011
    87
    7
    0
    #218 mcl, Jan 31, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Hello,

    I have tried booting the following on a T310

    • dell-svc-tag-editor-bootable.iso
    • DellBIOSreset bootdisk.iso

    In both cases the message was
    Code:
    The system is not supported by this utility
    Any ideas as to why?
     
  17. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    6,220
    1,955
    210
    Check post #180
     
  18. mcl

    mcl MDL Junior Member

    Apr 17, 2011
    87
    7
    0
    #220 mcl, Jan 31, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    To clarify for those reading later.

    The dell-svc-tag-editor-bootable.iso has a number of utilities some of which are run by default at boot. None of those particular utilities are compatible with the T310

    The iso also includes asset.com which is compatible with the T310

    The commands to issue are:

    • asset /S service-tag (where service-tag can be the existing service tag)
    • asset PASS:12/31

    then restart your computer.