How to Modify Your Own Bios Using AMI Mod Tool and Award Mod Tool

Discussion in 'BIOS Mods' started by Busykid508, Jul 29, 2009.

  1. bgage

    bgage MDL Senior Member

    Jul 7, 2009
    421
    1
    10
  2. stirling

    stirling MDL Junior Member

    Jul 28, 2009
    66
    0
    0
    Two questions:
    Why SLP can be left blank.
    Is EZ-Flash trust for flash the modded bios?
     
  3. freeza

    freeza MDL Novice

    Jun 30, 2009
    32
    0
    0

    Thanks! Only way to test will be to format then. Time to back up :D
     
  4. bgage

    bgage MDL Senior Member

    Jul 7, 2009
    421
    1
    10
    If you're not going to activate XP it's okay to leave it blank...
    It's better if you flash BIOS from DOS Prompt ;)
     
  5. forumhound

    forumhound MDL Novice

    May 15, 2008
    17
    0
    0
    Hi

    Trying to use this tool on an AMI bios for an ASUS laptop (z71v). I get the following error. If someone has time to give it a read I would be most grateful.

    (used SSV3 + Dell SLIC 2.1 and Dell SLP)

    Version 1.28
    Manufacturer - ASUS
    Original BIOS size 524288 bytes (512K)
    7000C Module 11 Padded size 8200
    72028 Module 8 Padded size 1944
    727D4 Module F3 Padded size 376
    72960 Module F7 Padded size 40
    7299C Module C Padded size 8
    8 Module 1B Padded size 167476 (Actual size 167475 Original size 365375)
    28E54 Module 20 Padded size 44924 (Actual size 44921 Original size 65024)
    33DE4 Module 20 Padded size 44084 (Actual size 44084 Original size 64000)
    3EA30 Module 20 Padded size 36828 (Actual size 36825 Original size 65536)
    47A20 Module 20 Padded size 35032 (Actual size 35032 Original size 63488)
    50310 Module 20 Padded size 31808 (Actual size 31807 Original size 53248)
    57F68 Module F1 Padded size 30476 (Actual size 30476 Original size 162723)
    5F68C Module 4 Padded size 17184 (Actual size 17184 Original size 27977)
    729B8 Module F0 Padded size 11560 (Actual size 11558 Original size 55104)
    639C4 Module 21 Padded size 9460 (Actual size 9460 Original size 21184)
    65ED0 Module 18 Padded size 5956 (Actual size 5953 Original size 16409)
    67628 Module F2 Padded size 4172 (Actual size 4170 Original size 5605)
    756F4 Module 19 Padded size 1436 (Actual size 1436 Original size 4868)
    68688 Module 29 Padded size 1412 (Actual size 1412 Original size 3824)
    68C24 Module 1A Padded size 1332 (Actual size 1330 Original size 9890)
    75CA8 Module 6 Padded size 680 (Actual size 677 Original size 1415)
    6916C Module 2A Padded size 400 (Actual size 400 Original size 736)
    75F64 Module 80 Padded size 80
    NVRAM at 76000 length 2000
    ROM Hole at 6FFF0 length 10
    Bootblock at 78000 length 8000
    Boot block checksum not valid
     
  6. ph03n!x

    ph03n!x MDL Member

    Apr 21, 2008
    125
    0
    10
    @Busykid508, Thanks a lot!!!

    Do we not have an ASUS specific SLIC 2.1 yet? I could not find one in the "Slics_SLP_Certs" or along with the "slictool128". I guess its all the same (currently have added HP SLIC 2.1 to my P5B Deluxe's BIOS), but having an ASUS SLIC 2.1 in the BIOS is more... errr... satisfying :)
     
  7. landlubber

    landlubber MDL Novice

    Jul 29, 2009
    4
    0
    0
    Great work guys!

    I added HP SLIC 2.1 to my ASUS P5Q BIOS and my Windows 7 Ultimate x64 activated just fine.

    Many thanks!
     
  8. patrix

    patrix MDL Junior Member

    Jun 4, 2009
    69
    0
    0
    Edit: Nevermind.
     
  9. Busykid508

    Busykid508 MDL Guru

    Jun 4, 2009
    5,562
    369
    180
    Give the name of the motherboard model and a link to download the bios and I will check it out for you.

     
  10. Busykid508

    Busykid508 MDL Guru

    Jun 4, 2009
    5,562
    369
    180
    Sorry, no one has found a ASUS SLIC v2.1 at this time....we are hoping.

     
  11. Busykid508

    Busykid508 MDL Guru

    Jun 4, 2009
    5,562
    369
    180
    Because SLP is automatically inserted when bios is modified.
     
  12. bjf2000

    bjf2000 MDL Addicted

    Apr 11, 2008
    984
    147
    30
    What is the equivalent tool for Intel? Last year, someone managed what you see below, but it would have been 2.0 and not 2.1.

    D865GBF - revision: P25
    slic = Asus, Fzeven, tested by acidrock
     
  13. diddsen

    diddsen MDL Junior Member

    Dec 25, 2007
    61
    1
    0
    my prevX goes crazy :eek:
    is this normaly???
     
  14. Barry

    Barry MDL Novice

    Nov 14, 2007
    35
    3
    0
    Modded my Asus P6T Deluxe V2 0504 BIOS with a Lenovo 2.1 SLIC, Cert and the leaked Key and Win7 is now activated :)

    However, my vista which I dual boot is now 'not genuine' even using the same Lenovo cert and a Lenovo key for vista ultimate? How to get Vista activated with a SLIC 2.1?
     
  15. MerolaC

    MerolaC MDL Junior Member

    Feb 12, 2009
    63
    0
    0
    Man, you're a god.
    After melting my brain for about a week searching how to mod the bios.
    Finally thanks to you, i was able to do it!
    Thank you so much!!

    Now, i have a question. This will work with any loader? Beacause i used the HP cert in here.
    So, when i use the loader i have to use the HP cert or what?

    Thanks again!

    Bye, MerolaC
     
  16. thesicilian

    thesicilian MDL Novice

    Jul 29, 2009
    30
    0
    0
    Which Lenevo cert did you use? As theres a few in the vista certs folder.
     
  17. zombolo

    zombolo MDL Novice

    Mar 23, 2009
    6
    0
    0
    With a modded bios you only need the serial and a certificate (on first page of this thread). Don't waste your time with any loader!
     
  18. MerolaC

    MerolaC MDL Junior Member

    Feb 12, 2009
    63
    0
    0
    Mmm, you mean the files ending with XRM-MS?

    If are those, any serial will work?

    Specially this one. 22TKD-F8XX6-YG69F-9M66D------ ?

    As you can see i'm a noob :(

    Thanks for your help :D

    Bye, MerolaC
     
  19. DorkimusPrime

    DorkimusPrime MDL Novice

    Jan 14, 2008
    20
    0
    0
    Successfully modded my BIOS and flashed it, and Everest shows the cert, but I'm going to wait until closer to official release to install. My RC install is fine as it is.